Lenovo Çin markası değil miydi yahu
Doğrudur ancak çok takılmamak gerek. Her seride yoktur bence. BIOS ile kapatırlar bir şekilde.
Bütçenin 7K üstünde ama farka değer diye düşünüyorum. Panel kalitesi, işlemci, ekran kartı ve RAM tarafında çok daha iyi duruyor. YouTube'da inceleme videosu da var. Bakabilirsin.
Hocam imkansız bu bütçeye çıkmamın. Ben zaten 35'ten zor 40'a çıkardım.
Hayatımda daha saçma bir şey görmedim nasıl takılmamak gerek? 15IAX9 serisi anakart yanma sorunundan muzdarip bakınız sorunun çözüldüğü bir seri vardı ama adını hatırlamıyorum.
Evet, IAX9 modellerin hepsinde kronik sorun var.O zaman @talongod ve @Leon Scott Kennedy hocalarımın önerilerini bekle.
Şimdi gördüm LOQ larda 15***9 serisinde anakart sorunu var mış. Bunu alabilirsin 15IRH8 serisinde sorun yok.
4060 diye alman malı diye satılıp üretildiği ülkede bile satışı yapılmayan cihazları tercih etmeyin.
Ayrıca konuya tek tek etiketleyemeyeceğim için toplu cevap vereyim.
Lenovo LOQ Intel bütün cihazlarında kronik sorun barındırıyor, AMD cihazlar bir nebze alınabilir ancak riske girmeye değmez. Ancak kısıtlı bütçeye öneririm.
HP Victus 15-16 cihazlara hiç girmeyin. Kronik sorunlu olmayanlarda var ancak riske değmez.
Casper-Monster-Erazer gibi markaların yüzüne bile bakmayın.
MSI katana, Cyborg, Thin gibi laptopları da markasına aldanıp sakın almayın. Cyborg tek fanlı, Thin serisinde limitli GPU'lar var (genelde 45W) katana serisi de gereksiz ısınıyor.
Evet, IAX9 modellerin hepsinde kronik sorun var.
Nedense herkes bu aralar Acer öneriyor Acer alacağım gibi ama bunların kasası plastik mi?
Bütçede plastik kasa olmayan cihaz yok, plasik diye eriyeceğini düşünmeyin.