Erdoğan, sokak köpekleri için yasa hazırlığı olduğunu onayladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    sokak köpekleri
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm köpekler?

Vahşi, cani, yaşam hakkına saygısız, cahil ve ıslah olmaz bir insansın. İnsan demeye bin şahit gerek. Yazık sana ve senin gibi düşünenlere. Hayatındaki herkes için üzülüyorum.
Üzülebilirsin. Tüm köpeklerden kastım sahipsiz başıboş sokak köpekleri. İnsan medeniyetinde yaşayan bir insan olarak insanları diğer tüm canlıların üstünde tutuyorum.

İnsanı insandan daha çok öldüren bir şey yoktur. Tüm insanları öldürelim mi?
İnsanlar için yasalarımız var. Her ne kadar onlarda doğru düzgün uygulanmasa da teoride böyle. Yapacağı şeylerin sonuçlarını bilir insan. Suç işleyenler cezalandırılıyorlar. İnsanla anlaşabilirsin. Hayvanla anlaşamazsın, rehabilite edemezsin ne yapacağı belli değildir.

İnsanlar için yasalarımız var. Her ne kadar onlarda doğru düzgün uygulanmasa da teoride böyle. Yapacağı şeylerin sonuçlarını bilir insan. Suç işleyenler cezalandırılıyorlar. İnsanla anlaşabilirsin. Hayvanla anlaşamazsın, rehabilite edemezsin ne yapacağı belli değildir.
Kontrol altında tutabilirsin. Öldürmek, tabiri caizse YOK ETMEK sadece kolaya kaçmaktır ve insanın ve doğanın varlığına aykırı olmakla beraber vicdani olarak da büyük bir yüktür. Bunun başka yolları var. Neden YOK ETMEK yerine insanlığımızın gereğini yapıp -hani müthiş aklımız ve zekamız var ya- akıl ve fikir yürütüp mantıklı çözümler bulmuyoruz benim türcü kardeşim?

Kişinin kendi aklı ile bu sorunu problem olarak göremiyorsa canı yanınca görebilir, köpeklerin adamın çocuğunu öldürmesi gibi olaylar var, o adam ne için büyüttü o çocuğu? O çocuğun hayalleri vardı, ancak mama lobisi ve ittaparlar yüzünden bir sahipsiz başıboş sokak itinden dolayı hayatını yitirdi, bırakın hocam bu konuyu anlamayana siz çabalasınız da anlayamaz.

Kontrol altında tutabilirsin. Öldürmek, tabiri caizse YOK ETMEK sadece kolaya kaçmaktır ve insanın ve doğanın varlığına aykırı olmakla beraber vicdani olarak da büyük bir yüktür. Bunun başka yolları var. Neden YOK ETMEK yerine insanlığımızın gereğini yapıp -hani müthiş aklımız ve zekamız var ya- akıl ve fikir yürütüp mantıklı çözümler bulmuyoruz benim türcü kardeşim?

Almanya'da neden sokakta kedi, köpek yok? Çünkü kontrol altındalar ve sahiplendiriyorlar, belediye kısırlaştıramıyor yeterince bu problemin önünü alamıyorlar, gerektiğinde sen onları öldürmezsen, onlar seni öldürür doğanın kanunu budur, ve modern dünya rahatlığı insanlara bunu unutturuyor, ormanda vahşi kurt görünce ve sana saldırmak üzereyken de rehabilite edelim seni kurt kardeş saldırma dersin o halde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir çözüm bulabilirsin? Bu ekonomide halkın vergisiyle hepsine barınak inşa edelim, yemeğini suyunu verelim, veteriner atayıp bakımlarını mı yapalım? Türkiye'deki toplam veteriner sayısı bile bunlara bakmaya yetmez. Bu sorunun başka çözümü yok.

• Beğen
İfadeler: 727
Nasıl bir çözüm bulabilirsin? Bu ekonomide halkın vergisiyle hepsine barınak inşa edelim, yemeğini suyunu verelim, veteriner atayıp bakımlarını mı yapalım? Türkiye'deki toplam veteriner sayısı bile bunlara bakmaya yetmez. Bu sorunun başka çözümü yok. Her yer başıboş köpek dolu.
Boş verin hocam davulun sesi uzaktan hoş gelir derler, bunların ki o hesap, bir gün canları yanarsa ancak anlarlar.

Kusura bakmayın da şunlara bak. Öldürelim, YOK EDELİM diyenle fikir mikir tartışılmıyor. Hepinizi göz ardı ediyorum. Forumun en sevdiğim özelliği. Şu yaşına kadar insanlık öğrenmemiş adama klavye yoluyla ben öğretemem.

Biri diyor sen onları öldüreceksin ki onlar seni öldürmesin... Bak yahu sen. Sanırsın Afrika'nın balta girmemiş ormanlarında yaşam mücadelesi veriyoruz. Kafaya bak.

Boş verin hocam davulun sesi uzaktan hoş gelir derler, bunların ki o hesap, bir gün canları yanarsa ancak anlarlar.
Yıllardır sinekler için ilaçlama uygulanıyor devlet tarafından. Kimsenin çıkıp buna laf söylediğini görmedim. Köpeklerin boyutu daha büyük olunca canı da daha büyük oluyor herhalde.

Yıllardır sinekler için ilaçlama uygulanıyor devlet tarafından. Kimsenin çıkıp buna laf söylediğini görmedim. Köpeklerin boyutu daha büyük olunca canı da daha büyük oluyor herhalde.
Psikolojik olarak duygusal bağ kuruyor insanlar o yüzden acıma duygusu oluyor zaten hocam, bir de son olarak devlet insanların aklıyla her zaman hareket etmez, pragmatik düşünür ve duygularıyla hareket etmez doğru olan da budur, bu arkadaşların iki ihtimali var ya akli dengeleri yerinde değil ve ya zekaları düşük ya da insanlar bunlara sağlam kazık atmış duygusal boşluklarını hayvanlardan karşılıyorlar mesele bu kadar net.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt