Türk'leri (bizi) sevmezler ama bir yerleri sıkışınca yardım isterler "sözde" bizi severler. Bu hükumet bunu yemesin artık.
Bile bile yiyorlar. Tatbikat olur ilk önden biz gideriz, Yunan Baltık sahasından teçhizat eksikliğinden çekilir Türk Hava Kuvvetleri gider. O sıradan yunan adalara asker konuşlandırır.. ne diyelim bizim de kaderimiz bu

Bu konu üzerine muhalefet yapılacak bir konu değil. Türkiye'nin AB'ye girmesi ne demek çoğunuz bilmiyorsunuz bile. Yıllardır niye almıyorlar acaba bilinçli olarak? Çünkü gerçek manada refah seviyesi artar ve bu sevin ya da sevmeyin işlerine gelmiyor. Burada devleti övmüyorum dikkat edin, mesele milletin bekâsı meselesi.

En basit maddeleri söyleyeyim mesela, AB'ye girersek ne olur?

Yabancı yatırım artabilir çünkü yatırım yapacak şirketler AB'nin hukuk güvencesine güvenir.
Para birimimiz değişir, hemen olmasa bile zamanla. Uzun vadede enflasyon düşer.
Türk vatandaşları AB ülkelerinde serbestçe yaşayabilir ve çalışabilir. Yani artık seyahatlerde üçüncü sınıf insan olmazsınız.
Yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü, şeffaflık gibi alanlarda AB kriterleri uygulanır (AB'ye giren ülkeler buna uymak zorundadır).

Yani olursa çok iyi olur ama onlar da bunu bildiği için gösterirler ama elletmezler. Bu yıllardır böyle oldu. Demem o ki bazı alanlarda bilmeden muhalefet etmek gereksiz ve komiktir.

Bu konu hakkında fikrim yok demek de ayıp değildir.

EU bizim isimize gelmez. Askeri bir bariyer olarak gordukleri icin yakinlasmaya basladilar Rusya'ya karsi. Kaldi ki artik demode bir olusum. Caga ayak uyduramiyorlar, hala sacma sapan regulasyonlarin pesindeler. ABD ve Cin teknolojide ucarken bunlar plastik kapak derdindeler. Zaten Ingiltere yok, EU demek Almanya demek su an. Biz Nato'nun en guclu ikinci ordusuyuz. Bunlara korumacilik yapmaya gerek yok.
Katılmıyorum. Biz devlet adamı değiliz, bu açıdan bakmaya gerek yok. AB'nin tüm olayı üye ülkelere vize engelini kaldırması ve yaşam kalitesi zaten. İster seyahat, ister çalış-yerleş. Çin örneği zaten çok saçma. Baktığın zaman devlet zengin olsa da, insanları Mısır piramitleri işçileri gibi 2 biraya fabrikada seri üretim robotu gibi çalışıyor. AB'ye girmeyeceğiz zaten ama girmesek ABD ve Çin ile yarışıyormuşuz gibi konuşmuşsunuz.

Vatandaş başına aylık 100.€000 harçlık verin; Paris'i bize devredin ve bizdeki mültecileri alın, arada uçaklarla çantalarda toplu € yollayın, kabul etmeyi düşünelim. Yoksa hayır, etmeyeceğiz.(!)

Yahu işin ironisini geçtiğimizde; artık buna sazan gibi atlamamamız gerekiyor. Çıkarlarımızı sonuna kadar korumalı, söke söke bir şeyler almalıyız ki; zamanında bizi kapıdan çevirdikleri nedenlerin saçmalığını anlasınlar.

Avrupa'ya olur da katılırsak bu çok artı bir şey, çıkarlarımızı koruduğumuz sürece bir problem olmaz. Çıkarlarımızı kabul etmezlerse, bize yaptıklarını yaparaktan yanıt verebiliriz. Dün Avrupa üyesi değildik, bugün de değiliz. Yarın olmasak bir şey değişmez.

Şimdi kafam karışık. Avrupa Birliğine katılmak olumlu mu? Avrupa hiç gelişemiyor ABD, Çin çok iyi gelişiyor. Olumlu olmaz bence Avrupa birliği.
Yani? Sen gelişiyor musun şu an? Her gün yeni yasaklar, hala şeriat tartışmaları. Biz ABD ve Çin miyiz? Tek başımıza çok mu iyi gelişiyoruz da AB bize engel olacak?

Yani? Sen gelişiyor musun şu an? Her gün yeni yasaklar, hala şeriat tartışmaları. Biz ABD ve Çin miyiz? Tek başımıza çok mu iyi gelişiyoruz da AB bize engel olacak?
Ben burda AB bize engel olacak demedim. Haklısınız siz de bu yasaklar falan hala devam ediyor. Ama bence ilk önce ülkecek gelişmek istiyorsak temeli yeniden atmamız lazım.

Katılmıyorum. Biz devlet adamı değiliz, bu açıdan bakmaya gerek yok. AB'nin tüm olayı üye ülkelere vize engelini kaldırması ve yaşam kalitesi zaten. İster seyahat, ister çalış-yerleş. Çin örneği zaten çok saçma. Baktığın zaman devlet zengin olsa da, insanları Mısır piramitleri işçileri gibi 2 biraya fabrikada seri üretim robotu gibi çalışıyor. AB'ye girmeyeceğiz zaten ama girmesek ABD ve Çin ile yarışıyormuşuz gibi konuşmuşsunuz.

ABD ve Cin ile yarismiyorsun ama ordunu da birilerinin guvenligi icin peskes cekmiyorsun. Seni EU'ya almak istemelerinin tek ama tek nedeni ordun ve savasma kabiliyetin. Avrupa'da savasabilen, savasmayi bilen 1 tane bile devlet yok. Yillardir sicak catisma icerisinde kalmamislar. WW2'de bile aralarinda savasmayi bilen tek devlet Almanya'ydi. Onun da elini kolunu bagladilar yillardir. Parayla vatandaslik alabildigin bir ulke oldu Turkiye. Multecisi, kacak gireni bitmiyor. Bu tarz bir ulkeye oyle kolay kolay vizesiz giris, calisma izni vs. vermezler. Ulkedeki suc ve teror orgutu uyelerini vs. saymiyorum. Karadag'da TR pasaportuyla yaptiklari ortada. Oralarda yapanlar Almanya - Fransa'da neler yapmaz.

Dunya'da su an iki kutup var. Birisi Cin / Rusya digeri de ABD. Her ne kadar ABD yarisin cok cok onunde olsa da Cin'i herhangi bir ambargo veya savasla durdurabilecek gibi gorunmuyor. Dolayisiyla dunyanin bu iki kutupta kalmamasi icin EU'nun atacagi adimlar kagit uzerinde cok onemli. Ancak onlar bu iki kutupla yarisabilmek yerine sacma regulasyonlar pesinde kosuyorlar ve ABD tarafindan gudulmeye goz yumuyorlar. ABD'nin dunya uzerinde en cok askeri us bulundurdugu ulke Almanya. Olay Cin'deki halkin refah acisindan cok iyi olup olmamasi degil. O kadar nufusu doyurabilmek basli baslina bir mesele zaten. Hindistan'in durumu ortada.