Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

QQChart

Başarılı
Sizce kilolu mu oluyorum ya da oldum mu? Sizce bu kilo alımımın sebebi ergenlik mi? 15.5 yaşındayım bu arada.
2022, Eylül boy: 175 kilo 65.
2022 Aralık boy: 176 kilo 69.
2023, Mayıs boy: 177 kilo 68.
2023, Eylül boy: 177 kilo 75.
Ekim-Kasım 177 boy 77 kilo.
Şu an 177 boy 80 kilo.

Sizce çok mu hızlı alıyorum yoksa bu ergenlikten midir? Kilo alımının neden ve nasıl durduracağımı hiç bilmiyorum. Bu forumda benden yaşça büyüklerim benim yaşımdayken böyle bir durumla karşılaştılar mı? Ne yaptınız?

Olunması gereken kilo olarak baktığımız zaman 5 kg fazla var gibi gözüküyor. Ama son 7 ayda 12 kg alma öyküsüne bakarsak fark etmeden beslenme düzenini değiştirmiş olabilirsin. Çok geç kalmadan mutlaka bu konuda önlem almalısın. Ekstra bir spor aktivitesi ekleyip, beslenmeni düzene koyarak kısa sürede ideal kiloya inip koruyabilirsin.

Olunması gereken kilo olarak baktığımız zaman 5 kg fazla var gibi gözüküyor. Ama son 7 ayda 12 kg alma öyküsüne bakarsak fark etmeden beslenme düzenini değiştirmiş olabilirsin. Çok geç kalmadan mutlaka bu konuda önlem almalısın. Ekstra bir spor aktivitesi ekleyip, beslenmeni düzene koyarak kısa sürede ideal kiloya inip koruyabilirsin.
Nasıl yapabilirim çünkü hiç kilo vermedim ve düşüncesi bile zor geliyor. Bu gidişle çok daha mı kötü olurum yoksa boya falan gider mi ya da kendiliğinden durur mu? Ne olduysa bu yazdan sonra olmaya başladı gibi zaten.

Poğaca aşırı yağlı bir gıda. Dediğim gibi ekmeği kesip o şekilde bir deneyin.
Diğer türlü okulda ne yiyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yapabilirim çünkü hiç kilo vermedim ve düşüncesi bile zor geliyor. Bu gidişle çok daha mı kötü olurum yoksa boya falan gider mi ya da kendiliğinden durur mu? Ne olduysa bu yazdan sonra olmaya başladı gibi zaten.

Diğer türlü okulda ne yiyebilirim?

Evden bir kap ile pilav tarzı yiyecekler götürebilirsiniz. Ya da en azından poğaçadan daha az yağlı olarak ekmek arası bir şey olabilir.

Nasıl yapabilirim çünkü hiç kilo vermedim ve düşüncesi bile zor geliyor. bu gidişle çok daha mı kötü olurum yoksa boya falan gider mi ya da kendiliğinden durur mu? Ne olduysa bu yazdan sonra olmaya başladı gibi zaten.
Kendiliğinden durmayacak bu bir matematik işi aldığın kalori, harcadığın kaloriden yüksek olursa kilo alırsın. 12 kg serüvenine bakarsak özellikle son 7 ayda ya aldığın kalori artmış ya da harcadığın kalori azalmış. Bu durumda ya aldığın kaloriyi azaltmalısın ya da harcadığını artırmalısın. Bu arada dışarıda poğaça yemek pek sağlıklı bir seçenek değil.

Ek olarak aile hekimine gidip, kan değerlerine baktırabilirsin. Bazı hormonal bozukluklar veya vitamin-mineral eksiklikleri kilo alımına neden olabilir.

Evden bir kap ile pilav tarzı yiyecekler götürebilirsiniz. Ya da en azından poğaçadan daha az yağlı olarak ekmek arası bir şey olabilir.
Peki bu kilo alımının ergenlikle bir alakası olamaz mı? Durmaz mı bu kilo alımı, boya falan gider diyor akrabalar ama bilemiyorum.

Kendiliğinden durmayacak bu bir matematik işi aldığın kalori, harcadığın kaloriden yüksek olursa kilo alırsın. 12 kg serüvenine bakarsak özellikle son 7 ayda ya aldığın kalori artmış ya da harcadığın kalori azalmış. Bu durumda ya aldığın kaloriyi azaltmalısın ya da harcadığını artırmalısın. Bu arada dışarıda poğaça yemek pek sağlıklı bir seçenek değil.

Ek olarak aile hekimine gidip, kan değerlerine baktırabilirsin. Bazı hormonal bozukluklar veya vitamin-mineral eksiklikleri kilo alımına neden olabilir.
Anlıyorum. En yakın zamanda aile hekimine uğrayacağım. Kilomu da sabit tutmaya çalışacağım ama hiç fast food abur cubur alışkanlığımda yok sadece okulda bi poğaça yiyorum, bir de ev yemekleri, o da genelde pilav üstü kuru fasulye ya da tavuk falan oluyor. Nasıl bu kadar aldım anlamıyorum.

Peki bu kilo alımının ergenlikle bir alakası olamaz mı? Durmaz mı bu kilo alımı, boya falan gider diyor akrabalar ama bilemiyorum.

2 metre olacağım diyorsanız boya gider. Ne kadar uzasanız da sürekli kilo aldığınız için hertürlü kilolu gözükeceksiniz. Kilonun boya gitmesi için kilo almanızın durması ama uzamaya devam etmiş olmanız gerek. Hocam yukarıda acıklamış.

2 metre olacağım diyorsanız boya gider. Ne kadar uzasanız da sürekli kilo aldığınız için hertürlü kilolu gözükeceksiniz. Kilonun boya gitmesi için kilo almanızın durması ama uzamaya devam etmiş olmanız gerek. Hocam yukarıda acıklamış.
Peki sizce boy uzamam durmuş olabilir mi? Uzamam epey yavaşladı çünkü. Şu anda öyle kilolu bir görünümüm yok, hatta arkadaşlarım kilomu öğrenince şaşırıyorlar ama yavaştan göbek ve birazda göğüsler yağlanmaya başladı.

Peki sizce boy uzamam durmuş olabilir mi, uzamam epey yavaşladı çünkü. Şu anda öyle kilolu bir görünümüm yok hatta arkadaşlarım kilomu öğrenince şaşırıyorlar ama yavaştan göbek ve biraz da göğüsler yağlanmaya başladı.

Doktor değilim. Kahin de değilim. Maalesef bu konuda bilgi veremiyorum. Spora başlayabilirsiniz. Sadece koşu bandında koşsanız yine yeter.

Boyunuz daha uzayabilir, lakin beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Spor da yapın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.