janxietyy

Uzman
Çirkin olsa dahi hangi kıza sorarsanız sorun, hesabında erkek yığıntısı var. İstek kutusu dolu, mesajlar dolu.
Bizim hemcinsler önüne gelene yürüye yürüye dengeyi aşırı bozdu.
Profil fotoğrafsız kız hesabı açsan 100 tane erkek istek atıyor. 😂
Tabii bu sosyal medyadan aldıkları ilgi illüzyondan ibaret, şu abazalardan ilgi alıp bir yerleri kalkan kızdan da uzak durmak lazım.
Ancak aynı ilgiyi yakışıklı olsanız dahi ortalama bir kız kadar alamazsınız. Tipim iyi, boyum uzun, fiziğim iyi, ama şu ilginin %30'unu ancak alıyorumdur.
Beni etkileyen pek bir şey yok, ama hemcinslerimin bu kadar basit gözükmesi rahatsız etmiyor değil.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında?

Screenshot_14.webp

Son düzenleme:
Vallahi bir erkek olarak şöyle söyleyebilirim: Erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşıyor. Çoğu, ergenlik döneminde hep cinsel düşüncelerle hareket ediyor, “bu kızla işi pişiririm” kafasına giriyor. Ama bunun da istisnaları var. Mesela benim gibi erken olgunlaşan erkekler de oluyor. Liseyi geçen sene bitirdim ve 4 yıl boyunca çevrem hep olgunlaşmamış insanlarla doluydu. Ama arada gerçekten erken olgunlaşanlar da vardı elbette. Benim sosyal medya hesaplarımda da öyle aman aman kız profilleri yoktur. Ama bazı kızlar da bu durum hoşlarına gidiyor. Sizin için bu durum nasıl yani bu kadar insan yazınca böyle dehşet öz güvenli hisediyor musunuz?

Saçmalık. Benim düşünceme göre en az 3-4 aydır tanımış olmasın. Bu bile az ama en kötü ihtimalle 3-4 ay tanımış olmalı. En ideali 2 yıl. Eğer sen tanımıyorsan da (görücü evlilik) ailenin vs. uzun süre tanımış olması gerek. Böyle yaptıkça da bazı kızların egoları tavan yapıyor, sonra da biz uğraşıyoruz. Böyle aşk işlerinde mantıklı düşünmek de gerekiyor. Bu beni aldatır mı? Nasıl biri? Sırf tipi yüzünden aşk yaşıyorsan zaten bunun sağlıklı bir ilişki olmayacağı çok yüksek ihtimal. Daha güzel / yakışıklı birini bulursa niye aldatmasın mesela? Tipi güzel olduğu için sevgili olmuşsa demek ki daha güzel birini görünce muhtemelen ona yürür. Daha iyi ve mantıklı birini değil, daha güzel birini arıyordur sadece.

Sosyal medyada özgüveni tavan yapan çok kişi var. Bununda etkisinin olduğunu düşünüyorum.

Vallahi bir erkek olarak şöyle söyleyebilirim: Erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşıyor. Çoğu, ergenlik döneminde hep cinsel düşüncelerle hareket ediyor, “bu kızla işi pişiririm” kafasına giriyor. Ama bunun da istisnaları var. Mesela benim gibi erken olgunlaşan erkekler de oluyor. Liseyi geçen sene bitirdim ve 4 yıl boyunca çevrem hep olgunlaşmamış insanlarla doluydu. Ama arada gerçekten erken olgunlaşanlar da vardı elbette. Benim sosyal medya hesaplarımda da öyle aman aman kız profilleri yoktur. Ama bazı kızlar da bu durum hoşlarına gidiyor. Sizin için bu durum nasıl yani bu kadar insan yazınca böyle dehşet öz güvenli hisediyor musunuz?

Olgunlaşma konusunda tam tersini düşünüyorum, 25 yaşındaki kız bile 13 yaşındaki kız çocuğundan farksız oluyor çoğu konuda.
Direkt iki cinsiyette bu konuda iyi değil.
Soruna gelirsek bir kız bana yazdığında hayatımda değişen hiçbir şey olmuyor. Zaten özgüvenim yüksek, o kız yazsa da yazmasa da öyle. Sıkıntı şu, kızlar gördüğü içi boş ilgiden dolayı egolanıyor. Kendini geliştirmiyor çünkü ilgi çekiyor zaten ve bomboş birisi oluyor. Çoğunun okul ve ev dışında yaptığı bir şey yok. İki abazadan aldığı ilgiyle de kendilerini kraliçe zannediyorlar.

Olgunlaşma konusunda tam tersini düşünüyorum, 25 yaşındaki kız bile 13 yaşındaki kız çocuğundan farksız oluyor çoğu konuda.
Direkt iki cinsiyette bu konuda iyi değil.
Soruna gelirsek bir kız bana yazdığında hayatımda değişen hiçbir şey olmuyor. Zaten öz güvenim yüksek, o kız yazsa da yazmasa da öyle. Sıkıntı şu, kızlar gördüğü içi boş ilgiden dolayı egolanıyor. Kendini geliştirmiyor çünkü ilgi çekiyor zaten ve bomboş birisi oluyor. Çoğunun okul ve ev dışında yaptığı bir şey yok. İki abazadan aldığı ilgiyle de kendilerini kraliçe zannediyorlar.

Orası öyle cogu kız kendinden 10 yaş büyük insanlarla cıkıyor.

Saçmalık. Benim düşünceme göre en az 3-4 aydır tanımış olmasın. Bu bile az ama en kötü ihtimalle 3-4 ay tanımış olmalı. En ideali 2 yıl. Eğer sen tanımıyorsan da (görücü evlilik) ailenin vs. uzun süre tanımış olması gerek. Böyle yaptıkça da bazı kızların egoları tavan yapıyor, sonra da biz uğraşıyoruz. Böyle aşk işlerinde mantıklı düşünmek de gerekiyor. Bu beni aldatır mı? Nasıl biri? Sırf tipi yüzünden aşk yaşıyorsan zaten bunun sağlıklı bir ilişki olmayacağı çok yüksek ihtimal. Daha güzel / yakışıklı birini bulursa niye aldatmasın mesela? Tipi güzel olduğu için sevgili olmuşsa demek ki daha güzel birini görünce muhtemelen ona yürür. Daha iyi ve mantıklı birini değil, daha güzel birini arıyordur sadece.
3-4 ay bir kızla konuşmak için çok fazla bir süre. Friendzone yersin. Kızın bana yazdığı senaryolar dışında, ben bütün ilişkilerimde ilk hafta yürüdüğümü belli ettim ve ilişkiyi kurdum. Hepsi de uzun sürdü. Önemli olan tanışma anında kızın boş birisi olup olmadığını anlamak ve ona göre hareket etmek.
İçi boş ilgiyle yürümemek lazım kıza, çok güzelsin diye yürüyüp başarılı olan görmedim neredeyse. Sohbet içinde kızı çözerek oradan ilerlemek gerekiyor.

Çirkin olsa dahi hangi kıza sorarsanız sorun, hesabında erkek yığıntısı var. İstek kutusu dolu, mesajlar dolu.
Bizim hemcinsler önüne gelene yürüye yürüye dengeyi aşırı bozdu.
Profil fotoğrafsız kız hesabı açsan 100 tane erkek istek atıyor. 😂
Tabii bu sosyal medyadan aldıkları ilgi illüzyondan ibaret, şu abazalardan ilgi alıp bir yerleri kalkan kızdan da uzak durmak lazım.
Ancak aynı ilgiyi yakışıklı olsanız dahi ortalama bir kız kadar alamazsınız. Tipim iyi, boyum uzun, fiziğim iyi ama şu ilginin %30'unu ancak alıyorumdur.
Beni etkileyen pek bir şey yok ama hemcinslerimin bu kadar basit gözükmesi rahatsız etmiyor değil.

peki siz ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında?

Eki Görüntüle 199717

Yürüme sanatı/yürüme felsefesi diyorum.
Her tuşa basma hakkını kullanmak.

3-4 ay bir kızla konuşmak için çok fazla bir süre. Friendzone yersin. Kızın bana yazdığı senaryolar dışında, ben bütün ilişkilerimde ilk hafta yürüdüğümü belli ettim ve ilişkiyi kurdum. Hepsi de uzun sürdü. Önemli olan tanışma anında kızın boş birisi olup olmadığını anlamak ve ona göre hareket etmek.
İçi boş ilgiyle yürümemek lazım kıza, çok güzelsin diye yürüyüp başarılı olan görmedim neredeyse. Sohbet içinde kızı çözerek oradan ilerlemek gerekiyor.
Bu konularda çok seçici davranmak gerek. Sonuçta bu kişiyle daha sonra evleneceksin, belki de 50 yılın onunla beraber geçecek. Zaten düzgün kız / erkek bulmak kolay bir şey değil. Yaklaşık yüzde 5-6'yı anca oluştururlar. 3-4 ay geçmeden nasıl tanıyacaksın ki bir kişiyi? Ayrıca mesela senin yapına uygun biri mi? Bunları da analiz etmek gerek. Bence aşk işleri o kadar basite indirgenebilecek bir şey değil. Ayrıca niye insanlar arkadaşıyla evlenmeyi falan olmaması gereken bir şey gibi görüyor ki? Ne güzel, uzun zamandır tanıdığın, birçok anın olduğu, çok iyi bir şekilde tanıdığın biri.