Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Mesela gün içinde kafamda plan kuruyorum: işte saat 22:00 gibi eve gelsem, 22:30'a kadar işlerimi halledip duşumu yapıp uyusam diyorum. Ama eve daha erken gelmeme rağmen sürekli bir şeylerle, işte telefonla, bilgisayarla kendimi oyalıyorum. Sonra saat 23:00 oluyor ve yarın duş alır deyip uyuyorum yarın kalktığım da da bu tekrara düşüyor akşam alırım falan diyorum. Bu sadece duş olayı değil diğer olaylar için falan da oluyor. Mesela dışarı çıkacağım, arkadaşlarla 13:00'da buluşalım diyoruz sürekli erteliyorum 13:30'da falan buluşma noktasına geliyorum yani. Bu durum sizde de var mı? Nasıl geçebilir bu durum?

Planlarını saatlere uyarlamak yerine o gün herhangi bir zamana uyarlasan çözebilirsin.

Yarın 22.00'da duş alacağım. ❌

Yarın mutlaka duş alacağım. ✅

Erteleme hastalık değildir ya :D

Şaka bir yana eğer psikiyatrik bir durum yoksa yani DEHB, depresyon vs. yoksa yani psikolojik olarak iyiysen gece planlama yap.

Günün sabahında yaptığın plan etkili olmaz. Bir önceki gece yap. Çünkü uyuduğun zaman beyin o günün verisini işler ve kendisini ona göre düzenler. Yani bir önceki gece plan yaparsan beyin uykuda onu da işleyecek ve kendisini ona programlı hissedecek.

Ama tabii ki yine sana bakıyor. Kendini itmen lazım. Hani yapmak istediğin iş 1 saatlik olsa bile o gün 5-10 dk yap.

Çünkü bir iş yapmak için motivasyon olması gerekmez, sen bir iş yaparsın ki motivasyon gelir.

Ha ben bunu pek yapamıyorum, ben DEHB'liyim. Mezolimbik yolum (ödül sistemi) bozuk olduğu için :D Bana Concerta lazım.

Günün sabahında yaptığın plan etkili olmaz. Bir önceki gece yap. Çünkü uyuduğun zaman beyin o günün verisini işler ve kendisini ona göre düzenler. Yani bir önceki gece plan yaparsan beyin uykuda onu da işleyecek ve kendisini ona programlı hissedecek.
Bunu bilmiyordum. Deneyeceğim teşekkürler.