Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Bazı ülkelerde eş cinsel evlilikler yasal ve evlat edinme imkanları var.

Eş cinsel eşlerin evlat edinmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim fikrim şu ki, bence olabilir bir şey.
Yani evet, anne baba figürü önemlidir.
Fakat o çocukların ebeveynsiz büyümesindense bu şekilde eş cinsel dahi olsalar bir çift tarafından evlat edinmeleri daha iyi olabilir.

Önemli olanın çocuğun ihtiyaçlarının karşılanması ve sevgi dolu bir ortamda büyümesi bana göre.

Eski ilişkimde çok güzel hayaller kurardık. Bana bir video atmıştı, iki eş cinsel erkeğin evlat edinmeleri hakkında. Bebekleriyle çok güzel oynuyorlardı. Bebeğin o gülüşü... O videoyu izlediğimde kalbim ısınmıştı. Ondan öncesi ve sonrası kalbim soğuk ve taş olmaya yüz tutmuş gibi, aleksitimik haldeyim. Ama onunla olan zaman aralığında iyiydim.

Anne ve baba figürünün kendi baskın cinsiyet özelliklerini göstermesi bakımından daha doğal olduğunu düşünsem de (sonuçta çocuğun normali bu olacak) çocuğun yetimhanede yetişmesinden çok daha iyi olacağına inancım tam.

Çocuğu kötü etkilemedikçe bir sorun yok diyeceğim de çocuk ne görse büyüklerinden görüp, yapıyor. Düşünsene evlatlık alınıyorsun 2 büyüğün var ikisi de erkek veya ikisi de kadın. Çocuğa tuhaf kaçabilir.

Bazı ülkelerde eş cinsel evlilikler yasal ve evlat edinme imkanları var.

Eş cinsel eşlerin evlat edinmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim fikrim şu ki, bence olabilir bir şey.
Yani evet, anne baba figürü önemlidir.
Fakat o çocukların ebeveynsiz büyümesindense bu şekilde eş cinsel dahi olsalar bir çift tarafından evlat edinmeleri daha iyi olabilir.

Önemli olanın çocuğun ihtiyaçlarının karşılanması ve sevgi dolu bir ortamda büyümesi bana göre.

Eski ilişkimde çok güzel hayaller kurardık. Bana bir video atmıştı, iki eş cinsel erkeğin evlat edinmeleri hakkında. Bebekleriyle çok güzel oynuyorlardı. Bebeğin o gülüşü... O videoyu izlediğimde kalbim ısınmıştı. Ondan öncesi ve sonrası kalbim soğuk ve taş olmaya yüz tutmuş gibi, aleksitimik haldeyim. Ama onunla olan zaman aralığında iyiydim.

Eş cinsel olmayan bireylerin çocuk yapıp sokağa atmasından milyonlarca kat iyidir.

Bu durumda bir çocuğun dünyaya gelmesi zaten felaket, bir de ideal ile uzaktan yakından alakası olmayan bir aile ortamına mı atacağız?

Fazla uzatmadan size birkaç şey anlatacağım. Bu sevgi evi diye geçen sosyal hizmetlere bağlı kurumlarda ki bazı bakıcılar çok merhametsiz, tek dertleri maaşı alıp gitmek. Çocukların kalbi kırılmış, üzülmüş hiç umurlarında değil. Orada o çocuklara bakıcılar sırlar dünyasında ki üvey anneler tarzında muamele yapıyor. Ayın belli günlerinde abiler ablalar gelip çocuklarla sohbet ediyor, onlarla biraz vakit geçirip gidiyor. Hepsi o kadar sevgiye muhtaç ki abiler ablalar gelince gitsin istemiyorlar. Belki o bakıcılarında çocukları vardır, acaba o çocukları üzerken akıllarına hiç kendi çocukları gelmiyor mu anlamadım. Onun için önemli olan o çocuğun samimi bir sevgi görmesi, mutlu olması. Kadınlar içgüdüsel olarak çocuklara daha sıcak davranır gibi bir algı var ama yalan.