Kendim bir kısmını Trendyol bir kısmını da özceyhan diye bir yerden almıştım. Kısacası ucuz ve düzgün satıcılardan alıp geçtim.

Ruble neye göre seçmeliyim? Tekerlekler geniş ve kalın olanlardan. Düz şehir bisikleti değil yani.

Ruble neye göre seçmeliyim? Tekerlekler geniş ve kalın olanlardan. Düz şehir bisikleti değil yani.
Rublerin üzerinde 9-34T veya 11-34T gibi ifade olur. İlk sayı en küçük dişli sayısını, son sayı da en büyük dişli sayısını gösterir. Son dişli ne kadar büyük olursa yokuş performansını o kadar iyi olur, ilk dişli ne kadar küçük olursa düz yolda hızınız yüksek olur.

Kendi gözlemime göre en uygunu 9-34T olarak düşünüyorum. Hem gerekirse ortalama bir yokuşu rahatça çıkabiliyorsunuz hem de düz yolda bir tık hızlı kalabiliyorsunuz. Bütçenizi aşarsa 11-34T bakılabilir. Tamamen bütçe ve çevre şartlarına bağlı. Yokuşu bol bir yerde 34T sizi kurtarmaz.

Sonrasında 8'li kaset veya 6'lı kaset anlamına gelen ifade olur. Kaset sayısı vitesi ifade eder. Kaset sayısı ne kadar yüksek olursa 9-34 arasındaki dişliler daha iyi orana ve geçişe sahip oluyor. Onun için öneririm 7 ve üzeri.

Tabii sizin orada hiç yokuş olmayabilir. Senaryoyu bilgi amaçlı yazdım.

Eski bisikleti toplamak biraz zahmetli ama mantıklı. Benim eski bisikletin kadro mesela kötü durumda. Kadroyu değiştirebilirsem diğer parçalardan bazılarını da değiştirebileceğim. Son zamanlarda 27,5 bir kadro bakıyordum. 2 bin lira civarına buldum. Eğer bisikleti komple değiştirsem daha fazla tutardı.

Eski bisikleti toplamak biraz zahmetli ama mantıklı. Benim eski bisikletin kadro mesela kötü durumda. Kadroyu değiştirebilirsem diğer parçalardan bazılarını da değiştirebileceğim. Son zamanlarda 27,5 bir kadro bakıyordum. 2 bin lira civarına buldum. Eğer bisikleti komple değiştirsem daha fazla tutardı.
Kadroyu değiştirince zaten eski bisiklet ortadan kalkıyor :)

Bence tam olarak öyle değil. Sadece rengi değişiyor o kadar. Geri kalanı aynı. Hatta aynı kadrodan bulabilirsen rengi de değişmez.
Şimdi bundan;
1719342424527.webp

1719342478827.webp

Buna geçerseniz sadece rengimi değişmiş oluyor.

Buna geçerseniz sadece rengi mi değişmiş oluyor?

Çok uç bir örnek verdin. İkinci resimdeki kadro pahalı bir malzemeye benziyor. Kadroları incelerken karşıma çıkan karbon malzemeyle yapılmış olan kadrolara benzerlik gösteriyor. Eğer öyleyse hiç kimse o ilk resimdeki gibi marketlerde satılan ucuz dandik bisikletin kadrosunu ikinci resimdeki kadro ile değiştirmez. Çünkü iyi bir bisiklet parasına karbon kadro alıp da dandik bisiklet parçalarını ona aktarmazsın yani akıl var mantık var. Maşa tipi farklı, sele ile gidon arası mesafe farklı ki bu da oturuş biçimini etkiler. En başta bu parçalar uyum sağlamazdı bile. Bu yüzden saçma örnekler vermeyiniz.

Çok uç bir örnek verdin. İkinci resimdeki kadro pahalı bir malzemeye benziyor. Kadroları incelerken karşıma çıkan karbon malzemeyle yapılmış olan kadrolara benzerlik gösteriyor. Eğer öyleyse hiç kimse o ilk resimdeki gibi marketlerde satılan ucuz dandik bisikletin kadrosunu ikinci resimdeki kadro ile değiştirmez. Çünkü iyi bir bisiklet parasına karbon kadro alıp da dandik bisiklet parçalarını ona aktarmazsın yani akıl var mantık var. Maşa tipi farklı, sele ile gidon arası mesafe farklı ki bu da oturuş biçimini etkiler. En başta bu parçalar uyum sağlamazdı bile. Bu yüzden saçma örnekler vermeyiniz.
Evet attığım kadro piyasa değeri çok pahalı olan Trek Madone ancak kadro değişiminin sadece renk değişimi olcağı anlamına gelmez hocam.

Ancak kadro değişiminin sadece renk değişimi olacağı anlamına gelmez hocam.

Birebir aynısını bulabilirsen veya benzerini bulabilirsen neden olmasın diyorum ben yine de. Ama verdiğin örnekteki değişimi yaparsan tabi ki bisiklet komple değişir. Çünkü uyumlu olacak parçalar da alman gerekir. Böylece tam bir toplama bisiklet olur. Ancak gerek yok, çünkü pahalı bir kadro fiyatına yeni bisiklet almak daha mantıklı.