NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Çok eski bir bisikletim var. 21 vites diye tahmin ediyorum. Arka aktarıcı, ruble ve vites kolları almam gerekli. Bunları evde kendim toplayabilir miyim? Sıfır bisiklet fiyatları çok uçmuş.

Çok eski bir bisikletim var. 21 vites diye tahmin ediyorum. Arka aktarıcı, ruble ve vites kolları almam gerekli. Bunları evde kendim toplayabilir miyim? Sıfır bisiklet fiyatları çok uçmuş.
Modeli ne idi? Eğer kadro iş görecek kadar iyi ve kaliteli ise neden olmasın :)

Ben eski bisikletimin çoğu parçasını değiştirip kardeşime verdim, okula onunla gidip geliyor. Bisiklet ve kardeşim yaşıt :D Gerekli parçaları alıp değiştirirsen mantıklıdır, bisiklet fiyatları malum.

Ortadan amortisörlü dağ bisikletiyse değmez. Yokuş çıkarken performans kaybı x3 falan.

Klasik tek parçalıysa değer. Şahsen 9-34 ruble ve çift yaprak ayna kol tercih ederdim. Frenleri de mekanik diske çevirirdim. Hem bakımı kolay olurdu hem de uzun süre yatarsa hidrolik değişimiyle uğraşmam. Lastikleri şehir içine uygun seçerdim. Dağ bisikleti lastiğiyle virajlar keyifli olmuyor. Biraz yatmak lazım. Şöyle nabız 170 falan olacak her virajı görünce abanmak lazım 🔥

Modeli ne idi? Eğer kadro iş görecek kadar iyi ve kaliteli ise neden olmasın :)

Bayağı eski maxima marka mı ne öyle bir şey. Zamanında dedem kupon biriktirip gazeteden almış. Garajda yatan bir bisiklet. Boyası bile sıfır gibi.

Kadrosu iyise çürüğü çarığı fazla değilse mantıklı olur:)

Hiç yok. Arka rublenin biri kırılmasa değiştirmezdim bile. Üstümde orijinal Shimano'lar var ama aktarıcı bozuk. Vites kolu da sarmalı çok eski.

Ortadan amortisörlü dağ bisikletiyse değmez. Yokuş çıkarken performans kaybı X3 falan.

Klasik tek parçalıysa değer. Şahsen 9-34 ruble ve çift yaprak ayna kol tercih ederdim. Frenleri de mekanik diske çevirirdim. Hem bakımı kolay olurdu hem de uzun süre yatarsa hidrolik değişimiyle uğraşmam. Lastikleri şehir içine uygun seçerdim. Dağ bisikleti lastiğiyle virajlar keyifli olmuyor. Biraz yatmak lazım. Şöyle nabız 170 falan olacak her virajı görünce abanmak lazım 🔥

Tek parça amortisörsüz. Üstten yastıklı fren mevcut diske çevirmeyi planlamıyorum zaten. Frenleri çok iyi tutuyor. Yürüyen sıkıntısız.

Asıl sorum evde toplayabilir miyim? Garajım var o konuda sıkıntı yok.

Asıl sorum evde toplayabilir miyim? Garajım var o konuda sıkıntı yok.
Ruble sökmek veya orta göbeği sökebilmek için farklı aletler gerekebiliyor. Bunları temin ederseniz neden olmasın? Kısacası yenilemek istediğiniz ekipman için video izleyip garajınızda aletiniz var mı kontrol edin derim.

Ona göre kafanızda fikir oluşur.

Ruble sökmek veya orta göbeği sökebilmek için farklı aletler gerekebiliyor. Bunları temin ederseniz neden olmasın? Kısacası yenilemek istediğiniz ekipman için video izleyip garajınızda aletiniz var mı kontrol edin derim.

Ona göre kafanızda fikir oluşur.

Canavar, matkap her şeyi temin edebilirim o konuda sıkıntı yok. Malzemeleri nereden almamı tavsiye edersiniz?