ESU programi ile normal surumlerde de hala guvenlik guncellemesi alabiliyor olmasi lazim.
Soruyu "Guvenlik guncellemesi almayan bir isletim sisteminin bu guvenlik acigini nasil duzeltiriz" ekseninden cevap bekleyerek sorduysan: Duzeltemezsin. Guvenlik guncellemesi almiyorsa o isletim sistemi guvenlik aciklariyla dolacaktir ve bunu hicbir yazilimla kendin duzeltemezsin; antivirusle de duzeltemezsin. Zira antivirusler isletim sistemi seviyesindeki guvenlik aciklarini kapatamaz.
Win10 neyse de Win7 neden? Nostalji sebepli mi? Hocam bence hiç o riske girmeyin çünkü win7 şu an mayın tarlası gibi birinin sizi hedef haline getirmek istemesi yeter kaspersky o şu bu korumaz sistemde hata var ve patch almamış. Ha eğer sistem özellikleri eski olan pc ye kuracam diyorsanız o zaman da linux mint cinammon kurun daha iyi.
Windows 10 neyse de Windows 7 neden? Nostalji sebepli mi? Hocam bence hiç o riske girmeyin çünkü Windows 7 şu an mayın tarlası gibi birinin sizi hedef haline getirmek istemesi yeter Kaspersky o şu bu korumaz sistemde hata var ve patch almamış. Ha eğer sistem özellikleri eski olan PC'ye kuracağım diyorsanız o zaman da Linux Mint cinammon kurun daha iyi.
Evdeki eski bir PC vardı o yüzden Windows 7 ile Windows 10 arasında kaldım. Diye sormuştum Windows 10 deneyeceğim 2 GB RAM olduğu için Windows 7 düşünmüştüm. Linux'da denerim bir ara.