dark_1234 46

Yetkin
Merhaba.

Windows 7 ve Windows 10 kullanacağım, güvenlik açıkları için ne yapmalıyım? Yapacak bir şey yok mu?

Windows 7'ye 2026 güncellemesi yapıp Kaspersky kullanabilirsin, yine de tamamen güvenli olamaz. Windows 10 hala güncelleme alıyor.

Windows 10 güncelleme alıyor derken IoT'dan mı bahsediyorsun?
ESU programi ile normal surumlerde de hala guvenlik guncellemesi alabiliyor olmasi lazim.

Soruyu "Guvenlik guncellemesi almayan bir isletim sisteminin bu guvenlik acigini nasil duzeltiriz" ekseninden cevap bekleyerek sorduysan: Duzeltemezsin. Guvenlik guncellemesi almiyorsa o isletim sistemi guvenlik aciklariyla dolacaktir ve bunu hicbir yazilimla kendin duzeltemezsin; antivirusle de duzeltemezsin. Zira antivirusler isletim sistemi seviyesindeki guvenlik aciklarini kapatamaz.

Merhaba.

Windows 7 ve Windows 10 kullanacağım, güvenlik açıkları için ne yapmalıyım? Yapacak bir şey yok mu?
Win10 neyse de Win7 neden? Nostalji sebepli mi? Hocam bence hiç o riske girmeyin çünkü win7 şu an mayın tarlası gibi birinin sizi hedef haline getirmek istemesi yeter kaspersky o şu bu korumaz sistemde hata var ve patch almamış. Ha eğer sistem özellikleri eski olan pc ye kuracam diyorsanız o zaman da linux mint cinammon kurun daha iyi.

Windows 10 neyse de Windows 7 neden? Nostalji sebepli mi? Hocam bence hiç o riske girmeyin çünkü Windows 7 şu an mayın tarlası gibi birinin sizi hedef haline getirmek istemesi yeter Kaspersky o şu bu korumaz sistemde hata var ve patch almamış. Ha eğer sistem özellikleri eski olan PC'ye kuracağım diyorsanız o zaman da Linux Mint cinammon kurun daha iyi.

Evdeki eski bir PC vardı o yüzden Windows 7 ile Windows 10 arasında kaldım. Diye sormuştum Windows 10 deneyeceğim 2 GB RAM olduğu için Windows 7 düşünmüştüm. Linux'da denerim bir ara.