Mehmet Furkan

Başarılı
Merhaba. Elimde yaklaşık 15 yıllık Toshiba NB250 marka model bir Laptop var. Kenarda yatması yerine değerlendirmek istiyorum. Intel Atom işlemci (1, 6GHz), 2 GB RAM ve 200GB depolamaya sahip. Bilgisayarı çöpe atmak yerine içine eski konsolların oyunlarını emulate edebileceğim bir işletim sistemine ihtiyacım var. Daha öncesinde Steam oyunlarını denemek için antiX Linux kurmuştum ancak pek hoşuma gitmedi. Ardından Debian kuracaktım ancak vazgeçtim. Forumlarda AtlasOS önerisini gördüm ancak emin olamadım. Bu amaçlar doğrultusunda antiX Linux ve Debian dışında bir işletim sistemi önerir misiniz? Güvenlik açısından çok endişe duymuyorum kişisel bilgilerimi kullanmayacağım. SNES9X gibi emülatörleri çalıştırsın yeterli. Şimdiden teşekkürler.

O işlemciyle Atlas OS zor. Bilgisayarı RetroArch aracılığyla retro oyun konsoluna dönüştüren Lakka dağıtımına bakabilirsiniz.
Süper yanıt teşekkür ederim. Aklımda sadece programı çalıştırmanın bir yöntemi var mı acaba diye düşünüyordum.

O işlemciyle Atlas OS zor. Bilgisayarı RetroArch aracılığyla retro oyun konsoluna dönüştüren Lakka dağıtımına bakabilirsiniz.

@Reend Bir güncelleme olması için yazıyorum: Lakka'yı kurduktan sonra ilk boot esnasında sisteme erişemedim ve açılışta verdiği "ACPI: BIOS error(bug)" hatasını çözmeye çalışıyorum. ChatGPT eski BIOS olduğu için olabileceğini söyledi. BIOS'u kolayca güncellemek için Windows 7 kurdum. Bu bilgisayarda Windows içinden güncellemek çok daha kolaymış. Bu adımda da Windows güncelleme kısmında "80072EFE" hata kodunu alıyorum bu yüzden sadece BIOS Update yapıp tekrar Lakka kurmayı deneyeceğim. Bu adımda bir öneriniz olursa memnuniyetle okurum.

Son düzenleme: