glados

Yetkin
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Elimde Acer'in bir tane laptopu var. Windows 8.1 kurmaya çalıştım ama Windows 8.1 sürücülerini bulamadım sonra Windows 10 LTSC 2019 kurdum ama yine de kasıyor. Şu laptopa Linux hariç hangi işletim sistemi kurabilirim?

Sistem özellikleri;

• İşlemci --> AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile GFX (4 CPUs), ~2.5GHz
  • Ekran kartı 1 --> AMD Radeon(TM) Vega 3 Graphics
  • Ekran kartı 2 --> Radeon 530 Series
  • SSD --> 128 GB
  • RAM --> 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Elimde Acer'in bir tane laptopu var. Windows 8.1 kurmaya çalıştım ama Windows 8.1 sürücülerini bulamadım sonra Windows 10 LTSC 2019 kurdum ama yine de kasıyor. Şu laptopa Linux hariç hangi işletim sistemi kurabilirim?

Sistem özellikleri;

• İşlemci --> AMD Ryzen 3 2200u with Radeon Vega Mobile GFX (4 cpus), ~2.5GHz
  • Ekran kartı 1 --> AMD Radeon(tm) Vega 3 Graphics.
  • Ekran kartı 2 --> Radeon 530 series.
  • SSD --> 128 GB.
  • RAM --> 8 GB RAM.

Hocam sisteminiz her türlü yeterli.
Ekran kartı ve diğer sürücüleri doğru kurduğunuza emin misiniz?

Sistem özellikleri;

• SSD --> 128 GB
  • RAM --> 8 GB RAM
Evet windows 10 ltsc kurabilirsin.

Sistem özellikleri;

• SSD --> 128 GB
  • RAM --> 8 GB RAM

Sisteminiz Windows 10 22H2 için de yeterli aslında. LTSC 2016 da kullanabilirsiz.

Hocam sisteminiz her türlü yeterli.
Ekran kartı ve diğer sürücüleri doğru kurduğunuza emin misiniz?

Sisteminiz Windows 10 22H2 için de yeterli aslında. LTSC 2016 da kullanabilirsiz.

Normalde o donanımın Windows 11'i de kasmadan çalıştırması lazım. Başka sorun vardır.

Evet Windows 10 LTSC kurabilirsin.

Windows 10'da anlamadığım bir şekilde takılıyor ve sürücüleri doğru kurduğuma eminim. Windows 8.1'e geçmek istedim (desteğinin olmaması umurumda değil) ama laptopa uygun ekran kartt falan drivelerini bulmadım.

Windows 8.1 kuramazsınız. Windows 10 LTSC 2019 o donanımda en hızlı çalışacak sistemdir. Sürücüleri yanlış kurduğunuzdan takılma yaşıyor olabilirsiniz. Bir de BIOS güncellemeniz var mı kontrol edin.

Windows 10'da anlamadığım bir şekilde takılıyor ve sürücüleri doğru kurduğuma eminim. Windows 8.1'e geçmek istedim (desteğinin olmaması umurumda değil) ama laptopa uygun ekran kartt falan drivelerini bulmadım.

Eğer ki ekran kartı sürücüsü destekleseydi Windows 7 bile kullanabilirdiz. Windows 10 tek seçenek kalıyor gibi.