Merhaba, 11 de kurabilirsin istiyorsan ama LTSC surumunu oneririm.

i3-2100 ile uzun sure duz Windows 11 kullandim, i7-860 gibi bir CPU ondan daha guclu oldugu icin SSD oldugu surece Windows 11 de gayet akici calisabilir.

Onun disinda Linux istemiyorsaniz 10 LTSC yag gibi gider bu sisteme. Linux'a okeyseniz Zorin OS tatli olabilir, arayuz olarak cok kullanici dostu.

i7 1. Nesil eski ama o kadar da berbat değil. 8 GB RAM + 256 GB SSD ile desteklenmiş durumda.

Pentium 4 + 80 GB IDE HDD değil bu sistem :)

Konuya gelince;

O sisteme bence desteklenmmesinden ötürü yazık etme, hafif bir Linux distrosu kur. Yeniysen Mint öneriliyor genelde.

Merhaba, 11 de kurabilirsin istiyorsan ama LTSC surumunu oneririm.

i3-2100 ile uzun sure duz Windows 11 kullandim, i7-860 gibi bir CPU ondan daha guclu oldugu icin SSD oldugu surece Windows 11 de gayet akici calisabilir.
i3-2120 ile Windows 11 denemedim. Deneyeceğiz bakalım. i3-2100 iyi sonuç verdiyse sizde bizde de benzer olur. LTSC versiyon kuracağım. Ekran kartının DirectX 10.1 desteği var zaten. SSD de var 870 EVO modeli.

i3-2120 ile Windows 11 denemedim. Deneyeceğiz bakalım. i3-2100 iyi sonuç verdiyse sizde bizde de benzer olur. LTSC versiyon kuracağım. Ekran kartının DirectX 10.1 desteği var zaten. SSD de var 870 EVO modeli.
SSD varsa ki var transparan efektleri kapali vs. LTSC ile akmasi lazim hocam ilk acilista, ben cok uzun sure kullandim oyle 24H2 ve 23H2'yi.

i7 1. Nesil eski ama o kadar da berbat değil. 8 GB RAM + 256 GB SSD ile desteklenmiş durumda.

Pentium 4 + 80 GB IDE HDD değil bu sistem :)

Konuya gelince;

O sisteme bence desteklenmmesinden ötürü yazık etme, hafif bir Linux distrosu kur. Yeniysen Mint öneriliyor genelde.
Abartmış olabilirim biraz oyundaydım :D. Bence Linux daha iyi olur Windows 11'den. Laptop eski olduğu için uyumsuzlukta çıkarabilir Windows 11.

Hocam rufus ile bypass devri kapandı. Hocalarımın tamamının dediği gibi bu makineye kurulmaz. Kurmak istiyorsanız diski çıkarıp Windows 11 sistem gereksinimlerini destekleyen bir cihaza takın, sistem kurulduktan sonra geri laptopa takabilirsiniz. Ben başka bir yöntemle yapamadım, hem 24H2 hem de 25H2 ISO üzerinde sonucu hüsran oldu.

Windows 11 kurmayın bence, i7 1.nesil eski. Windows 11 kursan işlemciye ağır yük biner. Bir de hangi i7 1.nesil? 640M farklı 740QM farklı. 600 serisi 2 çekirdekli iken 700 serisi 4 çekirdekli. Kuracaksan 24H2 kur, 25H2 kurma kendisi sıkıntılı versiyon.
Bence en iyisi Linux kurun, ekran kartı yok demişsin Windows 11 kursan YouTube'da videolar kasabilir.