Makaleler
1
https://www.youtube.com/@kadircelikYT

Bu kanalı çok seviyorum. Genellikle eski laptopları ve bilgisayarları alıp onları yeniden günlük kullanıma hazırlamaya çalışıyor. İzlerken kendi kendime şunu düşündüm: “Eski laptoplar gerçekten birçok açıdan daha mı iyi?”

Çünkü 15–20 yıllık bir laptop hâlâ taş gibi çalışabiliyor, portları sağlam, genel yapısı da ayakta duruyor. Günümüz laptoplarına baktığımızda ise sürekli “anakart yandı”, “kronik sorun çıktı”, “ekran bozuldu” gibi şikâyetler duyuyoruz.

Sizce bunun sebebi tamamen teknik özelliklere mi bağlı, yoksa asıl mesele malzeme kalitesinin düşmesi mi?

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok değildi. Bel fıtığına sebebiyet veren ağırlıkta, hayvan gibi kalın ürünlerdi. Günümüzdeki laptoplar hakkında eleştiri yapabileceğim tek nokta yetkili olmayan servisler ya da kullanıcılar tarafından tamir edilemeyecek, tamir düşmanı tasarımlar yapmaları veya yedek parça sağlamamaları olabilir. Çünkü eski laptoplarda klavye dahil bütün parçalar kolaylıkla sökülüp takılabiliyordu günümüzde ise bırak kolay olmasını yedek parça bile vermiyorlar. Günümüzde de eğer ben 5 kilo laptop kullanmayı göze alıyorum derseniz aynı sağlamlıkta ürünler üretebilir firmalar.

Bu kanalı çok seviyorum. Genellikle eski laptopları ve bilgisayarları alıp onları yeniden günlük kullanıma hazırlamaya çalışıyor. İzlerken kendi kendime şunu düşündüm: “Eski laptoplar gerçekten birçok açıdan daha mı iyi?”

Çünkü 15–20 yıllık bir laptop hâlâ taş gibi çalışabiliyor, portları sağlam, genel yapısı da ayakta duruyor. Günümüz laptoplarına baktığımızda ise sürekli “anakart yandı”, “kronik sorun çıktı”, “ekran bozuldu” gibi şikâyetler duyuyoruz.

Sizce bunun sebebi tamamen teknik özelliklere mi bağlı, yoksa asıl mesele malzeme kalitesinin düşmesi mi?

Hem sağlamlardı hem de port açısından zenginlerdi.

Eski bir Lenovo var bende de 10 yıllık, SATA SSD takıp 4 GB RAM'den, 8 GB RAM'e çıkartsam çoğu işimi görür hala.

Cihazları hem inceltip hem de güçlerini yükselttiler; yeni tasarımlar da deniyorlar. Bu da beraberinde bir çok problemi getiriyor. Onun dışında anakart yanma olaylarında suçlu biraz da işlemci üreticileri gibi duruyor.

Düşüncelerim her marka için geçerli değil. Mesela eski HP dizüstü bilgisayarlardan aşırı nefret ediyorum. Sökmesi ayrı bir dert, takması ayrı bir dert. Arızaları da ayrı bir dert.

Bu kanalı çok seviyorum. Genellikle eski laptopları ve bilgisayarları alıp onları yeniden günlük kullanıma hazırlamaya çalışıyor. İzlerken kendi kendime şunu düşündüm: “eski laptoplar gerçekten birçok açıdan daha mı iyi?”

Bunu farklı yorumlamak lazım. Şimdi 2 asgari ücrete aldığınız laptopla 10 sene önce 2 asgari ücrete aldığınız laptop arasında çok fark olur. Enflasyon sağ olsun. Dediğinize ben de katılıyorum bu arada. Eskiden markalar kendilerini kanıtlamaya çalışıyordu, en giriş seviye laptop bile "sağlam" üretiliyordu. Bir de şimdi orta segment laptoplarda bile o sağlamlık yok.