Eski laptopu router yapmak mümkün mü?

Eski bir laptopum var 8 GB RAM i3-3217U işlemcili. Bu laptopa WI-FI6 kart takıp OpenWrt kurarak router olarak kullanmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenWRT kısmına girmeden bahsedeyim, router yapmak mümkün ama tam teşekkürlü bir router performansı bekleme. Açıkcası yeni bir donanım da değil, Wi-Fi kartı muhtemelen Wifi 4 ve sadece 2.4G bandı destekliyordur. Dolayısıyla pek mantıklı olmaz.

Wi-Fi kartını değiştiririm diye düşündüm. Dediğiniz gibi Wi-Fi 4 bir kartı var şu anda.

Mümkünse işlemcisi yetersiz kalır mı? Asıl bunu merak ediyorum.

İşlemci önemli. Isı problemleride olabilir. Bunu ben bir DDR4 sistemde yapmayı düşünüyorum. Forumda çok soruluyor galiba ilk testini ben yapacağım.

Wi-Fi kartını değiştiririm diye düşündüm. Dediğiniz gibi Wi-Fi 4 bir kartı var şu anda.
Güncel Mini PCI-E Wi-Fi kartları hiç ucuz değil maalesef, dolasıyla OpenWRT destekleyen bir router almanız size daha kolay ve belki de daha masrafsız olacaktır. Sadece Wi-Fi kartıyla bitmiyor, PCI-E whitelist'ı dediğimiz birtakım durumlar da var.

Eski bir laptopum var 8 GB RAM i3-3217U işlemcili. Bu laptopa WI-FI6 kart takıp OpenWrt kurarak router olarak kullanmak mümkün mü?

Yeterde artar ama o laptopun Wi-Fi'yi iptal edip Wi-Fi slotundan Ethernet girişi takman lazım ya da USB 3.0 ile bir giriş ekleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…