Adam ucuza yaptığı için diğerleri müşteri kaybediyor. O yüzden de şikayet ediyorlar. Akıllara tek soru geliyor. Madem 130 TL'ye yapılabiliyor, neden herkes 400 TL yapmış ?
Detaylar
Kim cevapladı?Odanın belirlediği fiyat olabilir. Bakmadım. Bu hesap yapılırken muhtemelen dükkanın kira, 1 veya 2 personelin çalıştığı bir sistem üzerinden hesaplamış olmalılar.Adam ucuza yaptığı için diğerleri müşteri kaybediyor. O yüzden de şikayet ediyorlar. Akıllara tek soru geliyor. Madem 130 TL'ye yapılabiliyor, neden herkes 400 TL yapmış ?
1 personelin maliyeti asgari ücretten hesaplayınca 25K'ya yaklaşıyor. Kimse asgariye çalışmaya razı olmaz. Hele evli ve çocuk sahibiyse ağzını 30-35K'dan aşağı açmaz Asgari ücreti hesaba, kalanı elden verseniz 40K-42K civarı bir maliyeti olur.
Kira, su, elektrik ve kullanılan sarf malzemelerini eklerseniz 400TL aslında yetersiz kalıyor. Temizleme hizmetinin yanında terzi hizmeti de vermek gerekir. Tabii bunu İstanbul'un ortalama bir ilçesi için söylüyorum. Aynı hesapla dükkan kirasının %30 ucuz olduğu X ilinde karlı bir operasyon olabilir veya işçi çalıştırmayan bir yer için karlı olabilir.
400TL belirlenirken hesap nasıl yapıldı incelemek gerekli...
Odanın belirlediği fiyat olabilir. Bakmadım. Bu hesap yapılırken muhtemelen dükkanın kira, 1 veya 2 personelin çalıştığı bir sistem üzerinden hesaplamış olmalılar.
1 personelin maliyeti asgari ücretten hesaplayınca 25K'ya yaklaşıyor. Kimse asgariye çalışmaya razı olmaz. Hele evli ve çocuk sahibiyse ağzını 30-35K'dan aşağı açmaz Asgari ücreti hesaba, kalanı elden verseniz 40K-42K civarı bir maliyeti olur.
Kira, su, elektrik ve kullanılan sarf malzemelerini eklerseniz 400TL aslında yetersiz kalıyor. Temizleme hizmetinin yanında terzi hizmeti de vermek gerekir. Tabii bunu İstanbul'un ortalama bir ilçesi için söylüyorum. Aynı hesapla dükkan kirasının %30 ucuz olduğu X ilinde karlı bir operasyon olabilir veya işçi çalıştırmayan bir yer için karlı olabilir.
Senin hesaba göre kimse bir şey yapmasın, olabilecek fiyatın 3-4 katından satılsın her şey, ki öyle de oluyor, sürekli ağlıyoruz ama bir şey yapamıyoruz, çünkü serbest piyasa böyle pis bir şey.
Benim yaptığım hesap kira ödeyen ve bir işçi çalıştıran kuru temizleme için geçerli. Dükkanın kendisine ait ve işçi çalıştırmadan tek başına işleri yürüten kurum elbette daha uygun fiyata hizmet verebilir.Senin hesaba göre kimse bir şey yapmasın, olabilecek fiyatın 3-4 katından satılsın her şey, ki öyle de oluyor, sürekli ağlıyoruz ama bir şey yapamıyoruz, çünkü serbest piyasa böyle pis bir şey.
Ayrıca önceki sayfada bölgesel fiyatlandırmanın şart olduğunu belirtim. Hesap yaparken İstanbulun ortalama ilçesine göre yaptım. Okurken fark etmediğiniz için direkt saldırgan bir tavırla 3-4 katı pahalıya satılsın diye eleştirmişsiniz. Öyle bir şey de yazmadım. Yazmadığım bir şey için söylemişim gibi yorum yapmayın. Lütfen yazdıklarımı dikkatli okuyun.
Odanın belirlediği fiyat olabilir. Bakmadım. Bu hesap yapılırken muhtemelen dükkanın kira, 1 veya 2 personelin çalıştığı bir sistem üzerinden hesaplamış olmalılar.
Hocam saçma bir gün geçiriyorum. Okudum ama kafada kalmamış. Sana saldırmak gibi bir niyetim yoktu. Kusura bakma.
Tekrardan kusura bakma.