M4gn3tic

Gelişen
Merhaba arkadaşlar. Bu durum daha önce yazılıp çözüme ulaştı mı bilemiyorum fakat benim internetimin hızı 1000MBPS download 10000MBPs upload (TurkNet) olduğu için sürekli 1000MBPS download almak istiyorum fakat arada bir Ethernet'imin 100Mbps'ye düştüğünü gözlemledim. Ethernet sürücü ayarlarından birkaç ayar yaptım fakat düzelmiyor. İlla 1000MBPS değer görene kadar Aygıt Yöneticisi'nden kapatıp açmam gerekiyor. Modem ile uzaklığım 35mt ve kablo modeme girmeden önce bir pencereden geçiyor. Pencerenin kapanması için kablosunun biraz ezilmesi gerekiyor. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Windows 11 en son slürüm ve PCI\VEN_10EC&DEV_8125&SUBSYS_7C791462&REV_04 - "Realtek PCI-e 2.5GBE Family Controller"

Kullanıyorum. Anakartım: https://www.msi.com/Motherboard/MPG-Z490-GAMING-EDGE-WIFI

Bahsettiğim sorun neden kaynaklanabilir?

Muhtemelen sorun kablodan kaynaklanıyor. Ezildiği için hızınız düşüyordur. Daha sağlam bir kablo çekmekte fayda var.

Muhtemelen sorun kablodan kaynaklanıyor. Ezildiği için hızınız düşüyordur. Daha sağlam bir kablo çekmekte fayda var.

Cevap için teşekkürler. Henüz kablo alabilme fırsatım olmadı. Flat olan modellere bakacağım. Sorunu muhtemelen kablo değiştirince çözmüş olurum diye düşünüyorum.