Tamir mi edeyim hocam ne yapayım? Anakart sıfır bilgisayarı alalı 1 hafta oldu ayrıyeten 2 gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Sınırlamayı Windows üzerinden yaptığını düşünüyorum,

Emin olmak için Ethernet girişini kontrol etmenizi istiyorum. Pinlerin sorunsuz olması gerek. Eğer sorun varsa garantiye verirsiniz.

Gelişmiş sekmesine tıklayıp orada 'hız ayarları' otomatik mi yoksa '10 Mb/s' ile sınırlanmış olarak ayarlanmış olup olmadığını kontrol edebilir misin?

1710062366770.webp

Edit: Sanırım PC'nin LAN portunda LED'ler olması lazım. Hangi renklerin yandığını yazabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelişmiş sekmesine tıklayıp orada 'hız ayarları' otomatik mi yoksa '10 Mb/s' ile sınırlanmış olarak ayarlanmış olup olmadığını kontrol edebilir misin?

edit: Sanırım PC'nin LAN portunda LED'ler olması lazım. Hangi renklerin yandığını yazabilir misin?
Arkadaşın yazdığı gibi gelişmiş sekmesini kontrol edip Speed&duplex kısmının Auto modda olup olmadığına bak.
Sarı led yanıyor.

1710063124621.webp

Hala aynı sorun devam ediyor.

BIOS güncelle ve BIOS sıfırla. Sorun devam ederse Complete İnternet Repair kullan.
BIOS'u güncelledim ama sorun devam ediyor. Anakartın ethernet portunda da sarı ışık yanıyor.

1710063346687.webp

Sorun devam etmekte.

Eğer yazılımsal sorun olduğunu düşünüyorsanız Ethernet adapterini kaldırıp sistemi yeniden başlatarak deneyebilirsiniz.

1710064021713.webp