Kayra342727

Uzman
Nasıl arttırırım?

1743000405829.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yönetim kapasitesi sorunlarının sebebi her şeyi eyalete çevirmen (her şeye çift çekirdek). Düşük gelişmişlik seviyesine sahip veya ticaret şirketi bölgesinde (İran) bulunan vilayetler toprak olarak bırakılmalı.

Osmanlı olarak oynadığım oyunda tam eyalet haline getirdiğim vilayetler başlangıç vilayetleri + Yunanistan + Sırbistan + bosna + halep ticaret düğümünün tamamı + 3 gelişmişlik seviyesinden düşük olmayan mısır toprakları + Irak'Ti. (az çok)

Avrupa dışındaki her şeyi ticaret şirketine çevirdim, eyalete bir ticaret şirketi vilayeti ve sadece ticaret malları şirketi yatırımı yaptım.

Yönetim kapasitesi sağlayan anıtları napoli, kastilya ve Ayutthaya'dan fethet.

Osmanlı oynuyorsan Hindistan, İran ve mısır'a Macaristan ve Kırım'dan daha çok genişlemelisin, erken oyunda Avrupa'da ihtiyacın olan tek şey konstantinopolis ve ragusa ticaret düğümü vilayetleri ve odak noktan Hindistan'ı fethetmek olmalı. (elbette Avrupa'da birkaç vilayet alabilirsin ama budapeşte (Macaristan) veya venedik gibi ticaret düğümleri, İran'ı ve Hindistan'ı fethetmenin sağlayacağı kadar para kazandırmıyor.)

1600'lerde Osmanlı olarak ekonomik hegemonya iddia etmelisin, tüm para ve devlet kapasitesi sorunlarını çözersin.

Son olarak, çoğu durumda genişleme için yönetim fikirleri şart.