CyHaN_Atalay

Uzman
Herkese iyi sosyaller. Son 2 aydır Forza Horizon 4 ve Ride 4 için olabildiğince sinematik ekran görüntüleri almaya çalışıp forumlarda paylaşıyordum. Bu durumun aynısını ETS 2 içinde yapmak istiyorum fakat ne yazık ki aldığım SS'ler Discord'taki oyuncular ve diğer platformlardaki oyuncuların SS'leri kadar kaliteli olmuyor. Acaba Picsart gibi fotoğraf düzenleme uygulamaları ya da oyun içi fotoğraf ayarlarından daha mı fazla uğraşmam lazım, Reshade mi kullanmak lazım?

Ayrıyeten oyun içi ekran görüntüsü alırken "arayüzü gizle" ayarını kullanmama rağmen ızgara gözüküyor ve bu yüzden çoğu zaman fotoğraf modunu bile kullanmıyorum hatta. Bunu halledebilme imkanım var mı?

NOT: Aşağıda da çok önceden sadece oyun içi fotoğraf ayarlarıyla çekmiş olduğum SS'ler mevcut. Bana göre eksiği çok gibi geliyor açıkçası.

Dosya Ekleri

• indir (7).webp
    indir (7).webp
    261,3 KB · Görüntüleme: 108
  • indir (8).webp
    indir (8).webp
    260,9 KB · Görüntüleme: 90
  • indir (9).webp
    indir (9).webp
    261,7 KB · Görüntüleme: 77
  • indir (10).webp
    indir (10).webp
    289,5 KB · Görüntüleme: 75
  • indir (11).webp
    indir (11).webp
    300 KB · Görüntüleme: 88
Herkese iyi Sosyaller. Son 2 aydır Forza Horizon 4 ve Ride 4 için olabildiğince sinematik ekran görüntüleri almaya çalışıp forumlarda paylaşıyordum. Bu durumun aynısını ETS 2 içinde yapmak istiyorum fakat ne yazık ki aldığım SS'ler Discord'taki oyuncular ve diğer platformlardaki oyuncuların SS'leri kadar kaliteli olmuyor. Acaba Picsart gibi fotoğraf düzenleme uygulamaları ya da oyun içi fotoğraf ayarlarından daha mı fazla uğraşmam lazım, ReShade mi kullanmak lazım?

Ayrıyeten oyun içi ekran görüntüsü alırken "arayüzü gizle" ayarını kullanmama rağmen ızgara gözüküyor ve bu yüzden çoğu zaman fotoğraf modunu bile kullanmıyorum hatta. Bunu halledebilme imkanım var mı?

NOT: Aşağıda da çok önceden sadece oyun içi fotoğraf ayarlarıyla çekmiş olduğum SS'ler mevcut. Bana göre eksiği çok gibi geliyor açıkçası.

1745425563979.webp

Bunun gibi mi çekmek istiyorsun?

1745425923546.webp

Fotoğraf modunu kullan. Kullanmazsan olmaz zaten yaptığım bu ayar biraz ayak ustu ama doygun sekilde cekmen icin boyle kullan.
Kamerayı tamamen yakınlaştır ve istedigin acıya gore aractan uzaklas zaten fotoğrafta cıkması icin bunu yapman lazım. Yani yakınlastır kamerayı tamamen sonra istedigin acıya gel ona gore uzaklastır yakınlastır kafana gore. Benim onerım yakınlastırıp uzaga gitmek. Fotoğrafı cektigim yer kirkenes maden girişi. SS almak için sol tıka basman yeterli. 2-3 tane al bazen siyah çıkıyor alırken 2-3 saniye bekle.
Kaliteli çıkması için yansıma ve normal ölçeklemeyi 200 veya 400 yap. 400 yapman daha iyi. Yansıma zaten maksimum 200 yapılıyor. Gölge kalitesini de arttır.

1745426029200.webp

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 143061

Bunun gibi mi çekmek istiyorsun?

Eki Görüntüle 143062

Fotoğraf modunu kullan. Kullanmazsan olmaz zaten yaptığım bu ayar biraz ayak ustu ama doygun sekilde cekmen icin boyle kullan.
Kamerayı tamamen yakınlaştır ve istedigin acıya gore aractan uzaklas zaten fotoğrafta cıkması icin bunu yapman lazım. Yani yakınlastır kamerayı tamamen sonra istedigin acıya gel ona gore uzaklastır yakınlastır kafana gore. Benim onerım yakınlastırıp uzaga gitmek. Fotoğrafı cektigim yer kirkenes maden girişi. SS almak için sol tıka basman yeterli. 2-3 tane al bazen siyah çıkıyor alırken 2-3 saniye bekle.
Kaliteli çıkması için yansıma ve normal ölçeklemeyi 200 veya 400 yap. 400 yapman daha iyi. Yansıma zaten maksimum 200 yapılıyor. Gölge kalitesini de arttır.

Eki Görüntüle 143064
Detaylı anlatımın ve paylaştığın görseller için çok teşekkür ederim. Üşenmezsem bugün yapmayı düşünüyorum bakalım 🙃

Ben bunu önermek için girdim konuya. :D
Bizde deriniz hocam 😂 Fakat yine önerdiğin extra Reshade ayarı varsa önerebilirsin. Sonra ortada öyle kalmayayım 😁

Bu arada hocam sadece fotoğraf için reshader kullanmaya gerek yok mu demek istediniz? Veya direkt oyunun herhangi bir shader moduna gerek olmadan güzel gözüktüğünü mü dile getirmeye çalıştınız? Tam anlamadım o yüzden soruyorum açıkçası shader modlarını sadece Minecraft için kullanıp kurcaladım onun haricinde tecrübem yok.

Bu arada hocam sadece fotoğraf için reshader kullanmaya gerek yok mu demek istediniz? Veya direkt oyunun herhangi bir shader moduna gerek olmadan güzel gözüktüğünü mü dile getirmeye çalıştınız? Tam anlamadım o yüzden soruyorum açıkçası shader modlarını sadece Minecraft için kullanıp kurcaladım onun haricinde tecrübem yok.
Yaptığım ayar zaten yeterince renk ve görüntü katıyor oyun ayarlarını yukseltirsen ekstra gercekcilik veya grafik modu kurmana gerek yok.

@CyHaN_Atalay,
1745432622437.webp

1745432637920.webp

Başka bir fotoğraf.

Hocam o yöntem oyunun grafik ayarlarını ultraya çekmek tarzında bir şey mi yoksa daha farklı mı? Şöyle bir video buldum ki sanırsam bundan bahsettiniz.

Ölçeklemeyi 400'e çektiğinde detaylara daha da odaklanıyor. 1080p oynuyorsan 4K işlemesi yapıyor ve daha kaliteli gösteriyor. Yani en yükseğe çek ölçekte normal yani 100'de kalsın uzak bulanık olur 400e çekersen net olur. Attığım fotoğraflar orta-yüksek 200 ölçeklemede çekildi. 58 works bizim arkadaşımızdır dediği yöntemi de deneyebilirsiniz.