İnanılmaz paragöz. Site görevlisiyle biraz muhabbet ettik de kadın 20 liralık ampulün bile lafını yapıyormuş. Bir de 7-8 tane dairesi var. Sırf bu dairelerden rahat 60 binin üzerinde pasif geliri vardır. Şurada 1 senem kalmış, öğrenciyim benimle 1.000 TL'nin lafını yapıyor.
Dava açin hocam, zaten dava bitene kadar coktan cikarsiniz.

@vurkan İlk sene 2.000 TL'den tutmuştum ki o zaman kiralar 1.500-3.000 TL arasındaydı yani. Ondan sonra 2.000 TL'den 3.500 TL'ye çıkarttı. O zaman da kiralar 10 bin lira değildi yani, 3.000-5.000 TL arasında gidiyordu yani. Yine normal zam, sonra depremdir, enflasyondur patlayınca şu an 10.000 TL civarında kiralar burada. E ben eski kiracıyım, 2 senedir aynı evdeyim ve kirayı 1 gün dahi geciktirmeden atıyorum. Eve de tertemiz bakıyorum. Şurada zaten 1 senem kaldı, sonra çıkıp gideceğim. 7.000 TL'yi kabul ettiremiyorum... Bir de kadının gerçekten aylık 1.000 TL'ye ihtiyacı yok, 7-8 tane dairesi var kadının. Bayağı varlıklı birisi yani.

Hocam tabii kadının varlıklı olması önemli bir konu (ki olmasa bile 7K yeterli) tabii çıkmanızı isterse bu belki sizin içinde sorun olabilir. Önemli konu onun söyledği rakamla sizinki arasında bir fark yok, tabii onun paraya ihtiyacı olmadğı düşünüldüğünde sizin de öğrenci olduğunuz, ve kirayı düzenli ödediğiniz ve ayrıca 7K bahsettiğiniz ev için gayet makul olduğu düşünüldüğünde kabul etmesi lazım. 8.500 zaten asla vermeyin, o da 8000 demiş, 7.500'e kesin kabul eder diye düşünüyorum. Ama çok haklısınız o kadar geliri olan insan 500TL için ısrarcı olmamalı. Siz ısrarcı olun zaten tanıyorsunuzdur. Israr o kişinin yapısına göre nasıl yapılacağı çok değişken bir durum.

Kira tabii 3500TL çok düşük, böyle olunca ev sahibine de hak vermek gerekiyor yani 15bin TL kiraya %142 zam yapmakla, 3.5k kiraya %142 zam yapmak çok farklı bir şey.

Fakat siz sağlam bir teklif vermişsiniz 7.5k ya anlaşırsınız aslında 7K bile normal. Hani 5bin deseniz ev sahibene haklı derdim.
Aynen öyle hocam herkes kendi penceresinden bakıyor olaya ama ev sahibi nasıl geçiniyor geçinebiliyor mu? Düşünen yok ben ev sahibinin bu kadar fazla zam yapmasına da karşıyım ev sahibi haklı demiyorum ama ona da hak vermek gerek belli ki adam geçinemiyor ki zam yapıyor. Aslında burada iki tarafta suçlu değil tek suçlu ekonomistim ben deyip hava yapan Erdoğan'da.

@vurkan ilk sene 2.000 TL'den tutmuştum ki o zaman kiralar 1.500-3.000 TL arasındaydı yani. Ondan sonra 2.000 TL'den 3.500 TL'ye çıkarttı. O zaman da kiralar 10 bin lira değildi yani, 3.000-5.000 TL arasında gidiyordu yani. Yine normal zam, sonra depremdir, enflasyondur patlayınca şu an 10.000 TL civarında kiralar burada. E ben eski kiracıyım, 2 senedir aynı evdeyim ve kirayı 1 gün dahi geciktirmeden atıyorum. Eve de tertemiz bakıyorum. Şurada zaten 1 senem kaldı, sonra çıkıp gideceğim. 7.000 TL'yi kabul ettiremiyorum... Bir de kadının gerçekten aylık 1.000 TL'ye ihtiyacı yok, 7-8 tane dairesi var kadının. Bayağı varlıklı birisi yani.
Hocam ne kadar dairesi olsa da yetmiyor inanın merkez bankası geçen gün iflasını zararını açıkladı tehlikenin farkında mısınız? Tamam sizin pencerenizde sizde haklısınız fakat O'da haklı mahkemeye verin en iyisi yapacak bir şey yok ama ikinizde haklısınız burada tek suçlu ben ekonomistim deyip ülkeyi batıran kişi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@995 ev sahibinin 7-8 tane dairesi var sadece, bunun üstüne tarlası vb. de var mış site görevlisiyle muhabbet ettik bayağı. Yani varlıklı birisi, öyle geçinememe gibi durumu yok. Sadece benim dairem olsa ve bu daire üzerinden geçinse dediğiniz gibi o da haklı diyeceğim de yok...

Kadına suçlu demiyorum, ekonomi kötü falan o ayrı konu oralara girmeye gerek yok konu dağılıyor çünkü. Yine de bu artış oranını doğru bulmuyorum ve nasıl bir yol izlemem gerekiyor onun için açtım konuyu.

@995 ev sahibinin 7-8 tane dairesi var sadece, bunun üstüne tarlası vb. de var mış site görevlisiyle muhabbet ettik bayağı. Yani varlıklı birisi, öyle geçinememe gibi durumu yok. Sadece benim dairem olsa ve bu daire üzerinden geçinse dediğiniz gibi o da haklı diyeceğim de yok...

Kadına suçlu demiyorum, ekonomi kötü falan o ayrı konu oralara girmeye gerek yok konu dağılıyor çünkü. Yine de bu artış oranını doğru bulmuyorum ve nasıl bir yol izlemem gerekiyor onun için açtım konuyu.
Anladım hocam kusura bakmayın Ekonomi'den dolayı zam yapıyorlar ama bazıları çok acımasızca yapıyor zam'mı hiç karşıdakini'de düşünmüyorlar ev Sahibi'de olsan insan azıcık merhametli vicdanlı zam yapar. Dediğim gibi hocam Siz'de haklısınız hele ki öğrenciyseniz yaptığı doğru değil. Mahkemeye gidin hocam tek çare sanırım bu.

Aynen öyle hocam herkes kendi penceresinden bakıyor olaya ama ev sahibi nasıl geçiniyor geçinebiliyor mu? Düşünen yok ben ev sahibinin bu kadar fazla zam yapmasına da karşıyım ev sahibi haklı demiyorum ama ona da hak vermek gerek belli ki adam geçinemiyor ki zam yapıyor. Aslında burada iki tarafta suçlu değil tek suçlu ekonomistim ben deyip hava yapan Erdoğan'da.

Hocam ne kadar dairesi olsa da yetmiyor inanın merkez bankası geçen gün iflasını zararını açıkladı tehlikenin farkında mısınız? Tamam sizin pencerenizde sizde haklısınız fakat O'da haklı mahkemeye verin en iyisi yapacak bir şey yok ama ikinizde haklısınız burada tek suçlu ben ekonomistim deyip ülkeyi batıran kişi.

Tamam da kadının 8 dairesi var mış, aylık 60k pasif gelir. Nasıl az olsun, sonuçta kirada da oturmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör: