Merhabalar, Mersin'de öğrenciyim ve kirada oturuyorum. Kira sözleşmem Haziran ayında bitiyor. 1+1 ev ve şu anda 3.500 TL kira ödüyorum. Az önce ev sahibi aradı ve kirayı 8.500 TL yapacağını söyledi. Ben de doğal olarak itiraz ettim ve en fazla 7.000 TL verebileceğimi söyledim. İlk sene de 2.000 TL'den 3.500 TL'ye çıkartmıştı. 7.000 TL teklifimi hiçbir şekilde kabul etmeyip 8.000 TL dedi, daha da hiçbir şekilde düşmem dedi. Zaten üniversite 3. sınıfım, 1 sene daha kalıp çıkacağım sonra istediğiniz gibi kiraya verirsiniz dedim ama yine de hiçbir şekilde kabul etmiyor. Benim bunu karşılayacak kadar gelirim yok, ayda 2.000 TL devlet bursu var zaten. Karşılayamam dememe rağmen oturduğun sitedeki daireleri hep 8.500 TL'den veriyorlar diye uydurma bir laf söyledi. Site yöneticisiyle görüştüm öyle bir şey yok dedi. Bir de kadının 7-8 tane dairesi var, yani cidden aylık 1.000 TL'nin hesabını yapacak kadar ihtiyacı yok bu paraya.
Sonuç olarak bu durumda ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim, bilgisi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim. Henüz geri dönüş sağlamadım kendisine. 3.500 TL'den 8.500 TL'ye zam yapmak %142 zam yapmak demek. Bu oran aşırı fazla değil mi, böyle bir hakkı var mı? @Recep Baltaş sizin sanırım kira durumunuz vardı, yardımcı olabilir misiniz?
Sonuç olarak bu durumda ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim, bilgisi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim. Henüz geri dönüş sağlamadım kendisine. 3.500 TL'den 8.500 TL'ye zam yapmak %142 zam yapmak demek. Bu oran aşırı fazla değil mi, böyle bir hakkı var mı? @Recep Baltaş sizin sanırım kira durumunuz vardı, yardımcı olabilir misiniz?