Bu maddeyi dayatmak dışında çareniz yok gibi duruyor. Temmuz'dan sonrasını bilemiyorum. Muhtemelen farklı bir yere taşınırsınız...
Farklı bir yere taşınmam hocam. Haziranda 1 senelik sözleşme yapıyoruz, 2025 Haziran ayına kadar geçerli oluyor. Ondan sonra da okulum bitiyor zaten. Yani %25'i dayatmak da istemiyorum o da mantıklı değil ancak %100'ü bile kabul ediyorum ona rağmen hâlâ %130 diyor...

Ailemle falan görüştüm de onlar da 7.000 TL at sen, olmazsa mahkemeye versin falan dedi. Öyle yapacağım sanırım.

Tamam da kadının 8 dairesi var mış, aylık 60k pasif gelir. Nasıl az olsun, sonuçta kirada da oturmuyor.
Hocam çok haklısınız bir şey diyemeyeceğim fakat Onun'da geliri vardır ödeyeceği vergiler filan vardır bundan dolayı O'da zam yapmak zorunda fakat acımasızca yüksek Oran'da zam yapmak veya keyfi zam yapmak çok vicdansız ve merhametsizce. Aslında hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz aynı şeyleri yazıyoruz ama tek suçlu hükümet hocam herkesi buna mecbur bıraktıran hükümet.

Farklı bir yere taşınmam hocam. Haziran'da 1 senelik sözleşme yapıyoruz, 2025 Haziran ayına kadar geçerli oluyor. Ondan sonra da okulum bitiyor zaten. Yani %25'i dayatmak da istemiyorum o da mantıklı değil ancak %100'ü bile kabul ediyorum ona rağmen hâlâ %130 diyor...

Ailemle falan görüştüm de onlar da 7.000 TL at sen, olmazsa mahkemeye versin falan dedi. Öyle yapacağım sanırım.
Hocam bir kez daha şansınızı deneyin ikna edin öğrenciyim yapma etme az merhamet diye sürekli öğrenciyim lafını geçirince belki biraz merhamete vicdana gelir eğer baktınız ikna olmuyor vicdansız ve merhametsizce davranıyor mahkemeye verin.

Hocam çok haklısınız bir şey diyemeyeceğim fakat Onun'da geliri vardır ödeyeceği vergiler filan vardır bundan dolayı O'da zam yapmak zorunda fakat acımasızca yüksek Oran'da zam yapmak veya keyfi zam yapmak çok vicdansız ve merhametsizce. Aslında hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz aynı şeyleri yazıyoruz ama tek suçlu hükümet hocam herkesi buna mecbur bıraktıran hükümet.

Ekomiyi bu duruma getirmeselerdi ne kiracı, ne ev sahibi böyle sorunlar yaşamıyordu (istisnalar hariç) zira enflasyon belliydi ve yapılacak zamda (kira arttırımı) belliydi ve çok büyük çoğunluk anlaşıyordu. Ekonomu bozulunca ve enflasyon akıl almaz seviyeye çıkınca tüm dengeler bozuldu.
Ev sahipleri şöyle haklı; " gerçek enflasyon TÜİK enflasyonu değil" hal böyle olunca %150 gerçek enflasyonu herkes hissedince kira zammını da buna yaklaşık yapmak istiyor. Yani bütün bunların sorumlusu "AKP" ve onlar Lux, şatafat içinde yaşıyorlar.

@995 annem aradı kadını, konuştu da herkese 8.500 yaptım size 8.000'e veriyorum haksızlık olmasın falan zırvalamış yine bir şeyler. Sonra akşam ararım demiş. Ben kira günü 7.000 TL atayım diyorum, beğenmezse de mahkemeye versin dedi babam.

Öğrenci genç adamın üstüne bu kadar gidilmez. Azıcık merhamet vicdan olur ınsan'da öğrenci ne derse kabul et madem zam yapacaksın öğrenci'de tamam ama şu Fiyat'ta anlaşalım diye karşı gelmiyorsa öğrenci genç adamın'da kalbini kırmaya gerek yok hem Size'de karşı gelmiyor ne olur yani öğrenci genç adamın dediği olsa.

Sözleşmenizin bitmesinin bir önemi yok. Sözleşme sizin tarafınızdan fesih edilmedikçe ya da mücbir sebeplerle bozulmasını doğuracak unsurlar (10 yıllık ikamet gibi) doğmadıkça ve tabi sözleşmede aksine hüküm konmadıkça tekrar yenilenir. TBK Geçici Madde 1 ve 2 kapsamında da 08/06/2022 sonrası yapılan konut sözleşmelerinde %25 artış sınırı devam etmektedir. (Tabi siz aranızda anlaşır üzerine çıkarsanız başka ama kanunen üstünü vermeme hakkınız saklıdır) Kısaca kimin ne dediğinin bir önemi yok isterse yan daireyi 100 bine versinler sizi sözleşmeniz ilgilendirir.
Not: Kirayı banka ve/veya posta yoluyla ilamlı olarak yollamaya ve kira bedeli olarak belirtmeyi ihmal etmeyiniz.

Şunu söyliyim öncelikle herhangi bir kira sözleşmen varsa ve kiraları elden değilde banka üzerinden "Kira" adı altında gönderiyorsan öyle bir hakkı yok. Tabi bunların hiçbirine sahip olmasanda böyle bir şey yapamaz bence. Bizde kira vereniz ama yani bir anda %140 zam yapmak hiçbir vicdana sığmaz.

"Konut kiralarında, kira artış miktarı normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanmaktadır. Normalde yasal oran olan %54,72 olmasına rağmen çıkan yeni düzenleme ile 11 Haziran 2022 ila 01.07.2024 tarihleri arasında yapılacak kira artışları %25'i geçemeyecek."

Bu yasayıda gösterebilirsin.

Demek istediğim yasal yönden bunu yapmaya hiçbir hakkı yok ama tabi ev sahibiyle bıçak bıçağa olmakta ayrı bir dert çok kötü haberler okuyoruz. Allah yardımcın olsun.

@vurkan gerçek enflasyon TÜİK enflasyonu değil zaten de biz TÜİK'e göre zam alıyoruz, ev sahipleri de enflasyon o değil deyip %150 yapıştırmasın bir zahmet. Bir de şu hayvan gibi geliri olup de 3-5 kuruşun lafını yapanlara ayrı bir ayar oluyorum gerçekten.

Şunu söyliyim öncelikle herhangi bir kira sözleşmen varsa ve kiraları elden değilde banka üzerinden "Kira" adı altında gönderiyorsan öyle bir hakkı yok.
Kira sözleşmemiz var, kapı gibi duruyor vallahi. Kiraları da her ayın 7'sinde, 1 gün dahi geciktirmeden IBAN'dan yolluyorum ''XXX yerine X ayı kirası'' diye.

"Konut kiralarında, kira artış miktarı normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanmaktadır. Normalde yasal oran olan %54,72 olmasına rağmen çıkan yeni düzenleme ile 11 Haziran 2022 ila 01.07.2024 tarihleri arasında yapılacak kira artışları %25'i geçemeyecek."
Vallahi diyorum da boş zırvalıyor işte. Sözleşmemde de yazıyor hatta ÜFE-TÜFE'ye göre zam yapılır bilmem ne diye. Ona rağmen onun üstünde zammı kabul ediyorum hâlâ konuşuyor.

Demek istediğim yasal yönden bunu yapmaya hiçbir hakkı yok ama tabi ev sahibiyle bıçak bıçağa olmakta ayrı bir dert çok kötü haberler okuyoruz. Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim hocam ilgilendiğin için ❤️ Geçen sene de sözleşme yaptıktan sonra yaptığı zammı beğenmeyip evden çıkmamız için sözleşmeden 1 ay sonra evi satacağım gibi bahaneler uydurmuştu, sonra ben konuşunca neyse tamam deyip kapatmıştı hiçbir şey yapamamıştı.

@995 annem aradı kadını, konuştu da herkese 8.500 yaptım size 8.000'e veriyorum haksızlık olmasın falan zırvalamış yine bir şeyler. Sonra akşam ararım demiş. Ben kira günü 7.000 TL atayım diyorum, beğenmezse de mahkemeye versin dedi babam.
En doğrusu bu hocam öğrenci adamsınız azıcık bunu göz önünde bulundurmalı. Merhametli davranıp vicdan sahibi biriyse zaten kabul eder sesini çıkarmaz.

Sözleşmenizin bitmesinin bir önemi yok. Sözleşme sizin tarafınızdan fesih edilmedikçe ya da mücbir sebeplerle bozulmasını doğuracak unsurlar (10 yıllık ikamet gibi) doğmadıkça ve tabii sözleşmede aksine hüküm konmadıkça tekrar yenilenir. TBK Geçici Madde 1 ve 2 kapsamında da 08/06/2022 sonrası yapılan konut sözleşmelerinde %25 artış sınırı devam etmektedir. (Tabii siz aranızda anlaşır üzerine çıkarsanız başka ama kanunen üstünü vermeme hakkınız saklıdır) Kısaca kimin ne dediğinin bir önemi yok isterse yan daireyi 100 bine versinler sizi sözleşmeniz ilgilendirir.
Not: Kirayı banka ve/veya posta yoluyla ilamlı olarak yollamaya ve kira bedeli olarak belirtmeyi ihmal etmeyiniz.
Çok sağ olun hocam. Ben o zaman 7.000 TL atayım, beğenmezse kendisi uğraşsın. Kirayı zaten her zaman IBAN'dan, açıklama belirterek yolluyorum. Sorun olmaz o yönden.