Oyunlar için ideal bir cihaz değil. Daha çok NAS ve basit web sitesi barındırma için ideal.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Şuan bile olmasa chunk açmaya çalıştığınızda ve ilerideki sürümlere güncellediğinizde sorun yaşayacaksınız. Aşağıdaki arkadaşın da dediği gibi, oyun için ideal bir cihaz değil. Oyun serveri olması için de ideal değil.Hocam arkadaşa sordum. Pİ5 8GB yazdı. Bence garanti olsun diye rami fazla tuttu ama bilemedim.
Oyunlar için ideal bir cihaz değil. Daha çok NAS ve basit web sitesi barındırma için ideal.
Black Plague
Uzman
Şu an bile olmasa chunk açmaya çalıştığınızda ve ilerideki sürümlere güncellediğinizde sorun yaşayacaksınız. Aşağıdaki arkadaşın da dediği gibi, oyun için ideal bir cihaz değil. Oyun serveri olması için de ideal değil.
Bilemedim şimdi.
Raspberry Pi'ler entegre donanımlardan oluşuyor öyle istediğin gibi donanım yükseltemezsin.Bilemedim şimdi.Raspberry Pi 5 alsam, zaten işlemci 4 çekirdekli ve 2.40GHz gibi bir performans sunuyor. Üstüne 50-100GB civarında bir Samsung SSD taksam, bir de 4-8 GB DDR4 RAM taksam uçar. Ama bunlara rağmen kötü bir cihaz ise gidip VPS alacağım.
Pi 5, 2699 v4 işlemcili bir sunucunun 1 core'u kadar bile performans vermiyor. Web sitelerini hızlı çalıştıramaz, hala söylediğimi destekliyorum. Bence sadece basit toolar ve ev tipi geliştirmeler için uygun.
Black Plague
Uzman
Örnek: bu satıcıdan cihazı aldım:Raspberry Pi'ler entegre donanımlardan oluşuyor öyle istediğin gibi donanım yükseltemezsin.Sadece belirli standartlara sahip NVMe SSD takabilirsin onun için de PCi-Express modülü satın alman gerekiyor.
Raspberry Pi 5 - 8GB Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
Raspberry Pi 5 - 8GB ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Raspberry Pi Ana Kartlar kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.
Dediğiniz aparat ile SSD'yi taktm. Buna rağmen yavaş mı çalışacak?
Basit sitelerden bahsediyoruz. Sosyal medya gibi ağır siteleri elbette çalıştıramaz. Kişisel siteler için gayet uygun.Pi 5, 2699 v4 işlemcili bir sunucunun 1 core'u kadar bile performans vermiyor. Web sitelerini hızlı çalıştıramaz, hala söylediğimi destekliyorum. Bence sadece basit toolar ve ev tipi geliştirmeler için uygun.
Pi 5 yavaş çalışmıyor. Oyun sunucusu için işlem gücü yetersiz.Örnek: bu satıcıdan cihazı aldım:
![]()
Raspberry Pi 5 - 8GB Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
Raspberry Pi 5 - 8GB ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Raspberry Pi Ana Kartlar kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net
Dediğiniz aparat ile SSD'yi taktm. Buna rağmen yavaş mı çalışacak?
Black Plague
Uzman
Anladım hocam, cevabınız için teşekkürler.Basit sitelerden bahsediyoruz. Sosyal medya gibi ağır siteleri elbette çalıştıramaz. Kişisel siteler için gayet uygun.
Pi 5 yavaş çalışmıyor. Oyun sunucusu için işlem gücü yetersiz.