Hocam arkadaşa sordum. Pİ5 8GB yazdı. Bence garanti olsun diye rami fazla tuttu ama bilemedim.
Şuan bile olmasa chunk açmaya çalıştığınızda ve ilerideki sürümlere güncellediğinizde sorun yaşayacaksınız. Aşağıdaki arkadaşın da dediği gibi, oyun için ideal bir cihaz değil. Oyun serveri olması için de ideal değil.

Oyunlar için ideal bir cihaz değil. Daha çok NAS ve basit web sitesi barındırma için ideal.

Şu an bile olmasa chunk açmaya çalıştığınızda ve ilerideki sürümlere güncellediğinizde sorun yaşayacaksınız. Aşağıdaki arkadaşın da dediği gibi, oyun için ideal bir cihaz değil. Oyun serveri olması için de ideal değil.

Bilemedim şimdi. 🤔 Raspberry Pi 5 alsam, zaten işlemci 4 çekirdekli ve 2.40GHz gibi bir performans sunuyor. Üstüne 50-100GB civarında bir Samsung SSD taksam, bir de 4-8 GB DDR4 RAM taksam uçar. Ama bunlara rağmen kötü bir cihaz ise gidip VPS alacağım.

Bilemedim şimdi. 🤔 Raspberry Pi 5 alsam, zaten işlemci 4 çekirdekli ve 2.40GHz gibi bir performans sunuyor. Üstüne 50-100GB civarında bir Samsung SSD taksam, bir de 4-8 GB DDR4 RAM taksam uçar. Ama bunlara rağmen kötü bir cihaz ise gidip VPS alacağım.
Raspberry Pi'ler entegre donanımlardan oluşuyor öyle istediğin gibi donanım yükseltemezsin. :) Sadece belirli standartlara sahip NVMe SSD takabilirsin onun için de PCi-Express modülü satın alman gerekiyor.

Oyunlar için ideal bir cihaz değil. Daha çok NAS ve basit web sitesi barındırma için ideal.

Pi 5, 2699 v4 işlemcili bir sunucunun 1 core'u kadar bile performans vermiyor. Web sitelerini hızlı çalıştıramaz, hala söylediğimi destekliyorum. Bence sadece basit toolar ve ev tipi geliştirmeler için uygun.

Raspberry Pi'ler entegre donanımlardan oluşuyor öyle istediğin gibi donanım yükseltemezsin. :) Sadece belirli standartlara sahip NVMe SSD takabilirsin onun için de PCi-Express modülü satın alman gerekiyor.
Örnek: bu satıcıdan cihazı aldım:

Dediğiniz aparat ile SSD'yi taktm. Buna rağmen yavaş mı çalışacak?

Pi 5, 2699 v4 işlemcili bir sunucunun 1 core'u kadar bile performans vermiyor. Web sitelerini hızlı çalıştıramaz, hala söylediğimi destekliyorum. Bence sadece basit toolar ve ev tipi geliştirmeler için uygun.
Basit sitelerden bahsediyoruz. Sosyal medya gibi ağır siteleri elbette çalıştıramaz. Kişisel siteler için gayet uygun.

Örnek: bu satıcıdan cihazı aldım:

Dediğiniz aparat ile SSD'yi taktm. Buna rağmen yavaş mı çalışacak?
Pi 5 yavaş çalışmıyor. Oyun sunucusu için işlem gücü yetersiz.