i5 7500F 74

Yetkin
Merhaba,

3 yıl önce Elegoo Neptune 3 Pro aldım, memnundum. Bambub A1 serisi tanıtılınca ön sipariş ile modelini aldım ve bir süre kullandım. Sonra A1'ler geri toplandı, o zaman yazıcıyı geri verip P1S aldım ve yaklaşık 1,5-2 yıl önce o yazıcıyı sattım.

Elimde 10-15 kg kadar bir filament var, o dönemden kalma, çoğunluğu vakumlu poşette. Bu filamentleri kullanabilir miyim?

Eğer bu filamentleri kullanabileceksem, bir yazıcı almayı düşünüyorum yeniden ama ne alacağıma karar veremedim. Neptune 4 Pro'ya baktım, 8.000 - 10.000 TL arasında fiyatları değişiyor. Biraz daha koyarsam taksitli şekilde A1 Mini alabiliyorum, 17.000 bandına çıkarsam A1 alabiliyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Hangi yazıcıları önerirsiniz?

Elimde 10-15 kg kadar bir filament var, o dönemden kalma, çoğunluğu vakumlu poşette.

Kontrol etmek lazım pla ise ortamın ısısı ve güneşten bile rahatça etkileniyor.

Merhaba,

3 yıl önce ELEGOO Neptune 3 Pro aldım, memnundum. Bambub A1 serisi tanıtılınca ön sipariş ile modelini aldım ve bir süre kullandım. Sonra A1'ler geri toplandı, o zaman yazıcıyı geri verip p1s aldım ve yaklaşık 1, 5-2 yıl önce o yazıcıyı sattım.

Elimde 10-15 kg kadar bir filament var, o dönemden kalma, çoğunluğu vakumlu poşette. Bu filamentleri kullanabilir miyim?

Eğer bu filamentleri kullanabileceksem, bir yazıcı almayı düşünüyorum yeniden ama ne alacağıma karar veremedim. Neptune 4 Pro'ya baktım, 8.000 - 10.000 TL arasında fiyatları değişiyor. Biraz daha koyarsam taksitli şekilde A1 mini alabiliyorum, 17.000 bandına çıkarsam A1 alabiliyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Hangi yazıcıları önerirsiniz?

A1 alacaksan alma AD5X al lakin ben modlamayı severim dersen ve uygun fiyatlı olsun dersen n4p al.

Kontrol etmek lazım pla ise ortamın ısısı ve güneşten bile rahatça etkileniyor.
Yatağın altında tutuyorum ve filament kurutma makinem var muhtemelen sağlamdır ama bilemedim.

A1 alacaksan alma AD5X al lakin ben modlamayı severim dersen ve uygun fiyatlı olsun dersen n4p al.
A1 neden alma dediniz? Ben 2. Ele pek bulaşmak istemiyorum ara ara kullanacağım için kafam rahat olsun istiyorum.

Metatechin fiyatlandırma politikası biraz canımı sıktı yazıcımı 12.01.2024 tarihinde almışım ve fiyat farkı;

Şimdi;
IMG_0381.webp

Yaklaşık 3 yıl önce aldığım fiyat;
IMG_0382.webp

A1 neden alma dediniz? Ben 2. ele pek bulaşmak istemiyorum ara ara kullanacağım için kafam rahat olsun istiyorum.
Metatechin fiyatlandırma politikası biraz canımı sıktı yazıcımı 12.01. 2024 tarihinde almışım ve fiyat farkı;

Fiyat performans gözüyle bakınca AD5X daha mantıklı da ondan combo olmayan A1 fiyatına kapatma kitiyle kapatılabilir çok renkli baskı alabilen bir yazıcı üstelik daha yeni. Parça ve eklenti konusunda da daha uygun fiyatlı.

@erdym, hocam bu direkt 4 renkli olarak mı geliyor? Kalibrasyon olayları nasıl? Bambulab bu işte en iyi denir genelde; çok fazla uğraşmadan kullanabilmek için.

@erdym, hocam bu direkt 4 renkli olarak mı geliyor? Kalibrasyon olayları nasıl? Bambulab bu işte en iyi denir genelde; çok fazla uğraşmadan kullanabilmek için.

Kalibrasyon olayı falan Bambulab'deki gibi otomatik. En çok kafa tıkama olayı A1 ve ender serilerinde gözüküyor bu arada yani her şeyin otomatik olması da tam doğru değil. Ender otomatikliğinden değil dandikliğinden bu arada :D

Kalibrasyon olayı falan Bambulab'deki gibi otomatik. En çok kafa tıkama olayı A1 ve ender serilerinde gözüküyor bu arada yani her şeyin otomatik olması da tam doğru değil. Ender otomatikliğinden değil dandikliğinden bu arada :D
Siz bu modeli kullanıyor musunuz? Renkli baskılarda atık nasıl? A1 çok ciddi atık üretiyordu. Bu model mantıklı geldi açıkçası, 4 renkli ve A1 fiyatına.

Zamanında çok büyük kazık yemişiz, acısını şu an hissediyorum. :D Ve hala global fiyatın çok çok üstüne satıyorlar, bambulab’i.

Siz bu modeli kullanıyor musunuz? Renkli baskılarda atık nasıl? A1 çok ciddi atık üretiyordu. Bu model mantıklı geldi açıkçası, 4 renkli ve A1 fiyatına.

Zamanında çok büyük kazık yemişiz, acısını şu an hissediyorum. :D ve hala global fiyatın çok çok üstüne satıyorlar, Bambulab'i.

Atık sorunu bunda da var atık istenmiyorsa U1 gibi modellere bakılması gerek. Bambulab'in adı var artık 3D yazıcı sektörünün Apple'ı diyebiliriz yazılımdan falan kurtarıyordu lakin orca slicer falan o açığı da kapattı artık.

Atık sorunu bunda da var atık istenmiyorsa U1 gibi modellere bakılması gerek. Bambulab'in adı var artık 3D yazıcı sektörünün Apple'ı diyebiliriz yazılımdan falan kurtarıyordu lakin orca slicer falan o açığı da kapattı artık.
Peki, bu modelin başka rakibi var mı? Bir de attığınız site en ucuzu mu acaba? 3D yazıcı satanlar Akakçe'ye ilan vermiyor genelde, en ucuz 18.500 TL gözüküyor; sizinki ondan da ucuz.

Peki, bu modelin başka rakibi var mı? Bir de attığınız site en ucuzu mu acaba? 3D yazıcı satanlar Akakçe'ye ilan vermiyor genelde, en ucuz 18.500 TL gözüküyor; sizinki ondan da ucuz.

Kapalıya dönüştürülebilecek olduğunu sanmıyorum anycubic tarafında bu fiyatlara var ama genel olarak çok sevilen bir marka değil. Benim bulduğumun en ucuzu ben bu siteden sunlu filament alıyorum diye önerdim güvenilir.