eymensari

Başarılı
Dün akşam evde çalışan hiçbir beyaz eşya yokken (sadece buzdolabı çalışıyordu) ve bilgisayarım açıkken mavi ile işaretlediğim şalter attı. Yukarı doğru açıyorum hemen kendisi tekrar aşağı iniyor. Diğer bütün şalterleri kapatınca mavi işaretli şalter açılıyor. Ama sarı işaretli şalteri açtığım anda mavi işaretli yine kapanıyor. Yeşil işaretli açıkken mavi açılmıyor ama yeşil kapalıyken mavi açılıyor ve mavi açıldıktan sonra yeşili açabiliyorum. Sarı ise hiçbir türlü açılmıyor açtığım anda mavi yone atıyor. Elektrikçi çağırmadan yapabileceğim bir şey var mı?

20251009_132318.webp

Prizden bütün cihazlarınızı çıkartın daha sonra şartel açmayı deneyin.
Muhtemelen biri kısa devre olmuş veya kettle tarzı bir şey varsa altı ıslanmıştır.

Son düzenleme:
Yeşil olanın hangi odaya ait olduğunu belirle daha sonra o odadaki takılı cihazları sök ve tek tek takarak deneme yap. Daha sonra sorunun kaynağını bulup ona göre ilerle.

Dün akşam evde çalışan hiçbir beyaz eşya yokken (sadece buzdolabı çalışıyordu) ve bilgisayarım açıkken mavi ile işaretlediğim şalter attı. Yukarı doğru açıyorum hemen kendisi tekrar aşağı iniyor. Diğer bütün şalterleri kapatınca mavi işaretli şalter açılıyor. Ama sarı işaretli şalteri açtığım anda mavi işaretli yine kapanıyor. Yeşil işaretli açıkken mavi açılmıyor ama yeşil kapalıyken mavi açılıyor ve mavi açıldıktan sonra yeşili açabiliyorum. Sarı ise hiçbir türlü açılmıyor açtığım anda mavi yone atıyor. Elektrikçi çağırmadan yapabileceğim bir şey var mı?

Eki Görüntüle 191183

Mavi kaçak akım rölesi. Bahsettiğiniz iki sigortada bağlı bulunan bir cihazda veya prizde bir sorun var. Cihazların hepsini fişten çekin durumu gözlemleyin.

Mavi olan GFCI. Adamlar üzerine aylık test ypwin demsi. Once bir test yapın. Düzgün çalıştığına emin olun. Sonra diğer iki devredeki kaçağı bulun. Fazdan toprağa akim gidiyordur.
Coklu prizlerle başlayıp aletleri sokerek arızalı ürünü bulun. Direkt olarak prizin kendisi, hatta duvardaki kablo bile sorunlu olabilir.

Yeşil olanın hangi odaya ait olduğunu belirle daha sonra o odadaki takılı cihazları sök ve tek tek takarak deneme yap. Daha sonra sorunun kaynağını bulup ona göre ilerle.
Yeşil olan mutfağa bağlı. Buzdolabı fırın gibi cihazları çalıştırıyor. Ama ben sorunun sarı olanda olduğunu düşünüyorum çünkü onu açtığım anda atıyor. Sarı olan ise evin yarısına elektrik veriyor.

Hiçbir cihazı sökmediğim halde şu an açtım ve sorunsuz açıldı. Her şey normal gözüküyor. Sorunum çözüldü. Yine de elektrikçi çağırmalı mıyım kontrol etmesi için?

Son düzenleme: