Evde spor yapılır mı?

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Dünden beri spor yapıyorum ve etkisi var mı bilmiyorum. Evde yapıyorum. Elimde 15KG dambıl bulunmakta. Tek dambıl kaldırmıyorum şınav, mekik, plank artık neler varsa hepsini yapıyorum. Şimdi spor yapsam sağlıklı beslenmezsem bir faydası olacağını sanmıyorum. O yüzden ne yemeliyim ve nasıl çalışmalıyım? Evde spor yapsam bir etkisi olur mu?

Hocam spor salonunun sizin için daha iyi olduğunu düşünüyorum lakin bütçeniz yoksa evde yapmanız kesinlikle etkisiz olmayacaktır, istikrarlı olsanız yeterli.
Beslenme için: kaç kilosun? yağ oranın nedir?

Belli bir noktaya kadar evet ama bir yerden sonra vücut o ağırlıklara tolerans geliştireceği için hipertrofi miktarı azalacak. Tavsiyem ağırlık çıkarılıp takılabilen bir dumbell seti ve barfiks barı alman. Onlarla evde de gayet spor yapılabilir tabii beslenmene de dikkat etmen koşuluyla.

Ben şu iki videodaki hareketleri yapıyorum. Oldukça etkililer.

Olur tabii ki neden olmasın? Beslenmene o kadar dikkat etmene de gerek yok ayrıca. Yarışmacı değiliz sonuçta hobi olarak yapıyoruz her şey dört dörtlük olacak diye bir şey yok. Normal yaşantında ne yiyorsan onlarla beslenebilirsin bir sıkıntı olmaz. Spor yapıyorum diye çeşit çeşit yemekler, kalori hesaplamaları falan falan pek gerekli değil yani şahsi fikrimce. Dambılın varsa iş bitmiştir zaten hemen hemen her bölgeni çalıştırabilirsin. Spor salonu falan sorumluluk gerektiriyor bence; Belli bir miktar para ödüyorsun her gün gitmek zorundasın gibi bir mentalite oluşuyor para boşa gitmesin diye. Hayatımızın temelinde de spor olmadığını günlük yaşantımızda Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta yoğunuz. Boş vakit buldukça yapıyoruz sporu. Evet biraz fazla uzattım farkındayım kısaca evde spor yaparsan etkisi olur

Sadece sporla bir şey yapamazsın. Diyetisyen eşliğinde gitmelisin spora. Ya da evde yapmalısın. Onlar senin ne kadar protein, ne kadar karbonhdiraf alacağını yaptığı testlerden anlıyor.

Günümüz şartlarında ne kadar düzgün beslenirsin orasını bilemem ama dambıl olmadan bile düzenli antrenmanlar yaparak güç kazanabilirsin burada önemli olan süreklilik ve disiplin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…