Perspektif açıdan dolayi desek çok yanlış olmaz?
Ne de olsa galaksi bir madde değil ki cisimler bir araya geliyor uzaktan görünümü de disk veya sarmal bir görünüm oluşturuyor.

Ne de olsa galaksi bir madde değil ki cisimler bir araya geliyor uzaktan görünümü de disk veya sarmal bir görünüm oluşturuyor.

Yani atom dediğiniz şeyin de içi boş. Yukarıda dediğim gibi iş sizin toleransınızda bitiyor. Tamamen göreceli bir kavram.

Yok, herkesin düşüncelerini okuyorum. Herhangi ters yanıt vermedim kimseye.

Video ile ilgili, ne düşünüyorsunuz? Genel bir soru sorayım o zaman.

Videoyu kulaklıksız izledim. Gezegenler güzeldi. Kulaklığı bulursam bir daha izlerim.

Dünya içinde kullandığımız kavramlar evren içinde çok yetersiz ya da hatalı kalıyor. Aslında durum bundan ibaret.

Düz bir şekilde görünüyor olabilir ama yakından bakabilseydiniz aynı şeyi söyleyemeyecektiniz. 6 rakamına düz ve ters taraftan bakan iki kişi meselesi gibi. Kim düz ya da ters bakıyor?
Olay tam olarak bu aslında. Gözlemler ve gerçekler birbirinden çok farklı olabiliyor. Farklı galaksilere gitme gibi bir durum şu anki teknolojimiz ile mümkün değil, onları yalnızca teleskoplarımız ile gözlemleyebiliyoruz lakin baktığımız açı ciddi önem taşıyor. Tıpkı bu videodaki gibi.

Aynen öyle, atom da aslında boşluklu bir yapı. Ama bizim cisimleri bütün görüyoruz. Benzer mantık desek?

Bazen karadelik ve gezegenlerin boyutlarına baktığımda uzay konusunda ne kadar küçük olduğumuzu fark ediyorum. Kıyas yapmayı geçtim. Bazı cisimler karşısında aslında biz bir hiçiz.

Video ile ilgili, ne düşünüyorsunuz? Genel bir soru sorayım o zaman.

Bunun üzerine videoyu izledim az önce. Paylaşımınız için teşekkürler. Çok fazla şey düşündüğümü söyleyemem ama sistemlerin yörüngelerinde de yörüngesel sistemlerin olduğuna değinilmesi hoş olmuş, örneğin Güneş sistemi ve Jüpiter'in yörüngesi.

Ha, bir de sondaki evrenin benzer düz görünümde olması fikri aklıma yattı.

Kendimce pek fikir üretemedim, aşan bir konu biraz. :D

Bunun üzerine videoyu izledim az önce. Paylaşımınız için teşekkürler. Çok fazla şey düşündüğümü söyleyemem ama sistemlerin yörüngelerinde de yörüngesel sistemlerin olduğuna değinilmesi hoş olmuş, örneğin Güneş sistemi ve Jüpiter'in yörüngesi.

Vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Bu konuda haklısınız.