1614

Becerikli

Nasıl yani? Denizin mavi, ağacın yeşil... Renk değil mi? Gökkuşağı peki?

Gözümüzün arkasında koni hücreleri var. Bunlar: Kırmızı, yeşil ve mavi... Işığı, koni hücreleri algılıyor. Koni hücreleri aslında beyne sinyal gönderiyor.

16049343-retina-rod-hücreleri-ve-koni-hücreleri-vektör-düzeninin-şematik-yapısı.webp

Son düzenleme:
Anlatılanlar doğru. Bunu bir videoda canlı olarak izlemiştim. Sarı renkli bir nesneye yaklaşılabildiği kadar yaklaşılıyor ve aslında her birinin kırmızı, yeşil ve mavi piksellerin tümünden oluşmuş bir yapı olduğu ortaya çıkıyor.

Videonun linkini bulabilirsem burada paylaşırım.

Anlatılanlar doğru. Bunu bir videoda canlı olarak izlemiştim. Sarı renkli bir nesneye yaklaşılabildiği kadar yaklaşılıyor ve aslında her birinin kırmızı, yeşil ve mavi piksellerin tümünden oluşmuş bir yapı olduğu ortaya çıkıyor.

Videonun linkini bulabilirsem burada paylaşırım.
Öncelikle, iyi geceler diliyorum. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım. Renkler nasıl yok, demiştim. Teşekkür ederim.

Sarı renkli bir nesneye yaklaşılabildiği kadar yaklaşılıyor ve aslında her birinin kırmızı, yeşil ve mavi piksellerin tümünden oluşmuş bir yapı olduğu ortaya çıkıyor.

Zaten homojen maddelerin tanımı gereği farklılıklar nanometre boyutunda bakıldığında görülebilir, çıplak gözle görülemez. Yine de bu renklerin var olmadığını değil optik biliminin yasalarını ispatlıyor.

AMOLED ekran gibi mi gözümüz yoksa.😱Amoled Ekranda'da 3 renk var. Mavi Yeşil ve Kırmızı.Çok şaşırdım sizin dediğinize.
Kaynak Wikipedia.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-12-30-00-16-36-064_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-12-30-00-16-36-064_com.android.chrome.webp
    55,8 KB · Görüntüleme: 87
Elimizde tuttuğunuz şeyin aslında elimize temas etmediğini,
Sandalyeye oturduğumuzda aslında kıçımızın sandalyeye temas etmediğini biliyor muydunuz?
Bu, o cismi tutmadığımız veya sandalyeye oturmadığımız anlamına gelmez.

Renk konusu da buna benzer. Vardır ama sandığımız gibi değil.
Renkler cisimlerin niteliği veya parçası değildir.
Dış etken(ışık-göz) kaynaklı algılama biçimi.
Aynı cisim farklı ışık kaynağı altında farklı renkte görünür.

**** Hata etmiş veya hatalı ifade etmiş olabilirim. Zor konu vesselam...
İyi geceler......

Bazı objeler, belirli dalga boylarındaki ışığı emer ve yansıtır. Bu durum, nesnelerin insan gözü tarafından belirli renkler olarak algılanmasına neden olur. Mavi bir çiçek, bize mavi renkteki ışığı yansıtarak geri gönderir; diğer dalga boylarındaki ışığı ise emer. Bu sayede çiçeği mavi olarak görürüz. Bu sebeple renk bir ışık ifadesidir diyebiliriz bence.