- Makaleler
- 1
RAR dosyasini acabildim ancak icinden BIOS imaji cikmadi, farkli bir exe dosyasi cikti ve o da arsiv yoneticisiyle acilmayi reddediyor uzgunum.
RAR dosyasini acabildim ancak icinden BIOS imaji cikmadi, farkli bir exe dosyasi cikti ve o da arsiv yoneticisiyle acilmayi reddediyor uzgunum.
Ben Gizli BIOS opsiyonlarinin offsetlerini ogrenmek icin extractor ile acacaktim BIOS imageini ancak degisik bir sistem yapmislar koruma amacli o yuzden acamadim.BIOS imajı çıkmayacak zaten, exe dosyası var ondan kurdum BIOS'u.
AMI bios'larda imza korumasi var. Bu yuzden BIOS'u bir kez modladinmi flashlayabilmek icin uretici tarafindan imzalanmasi gerekiyor. Eger BIOS imajini bana sifrelenmemis sekilde bulabilirsen mod sitelerinden falan bakabilirim neler yapilabilecegine.
AMI BIOS'larda imza korumasi var. Bu yuzden BIOS'u bir kez modladinmi flashlayabilmek icin uretici tarafindan imzalanmasi gerekiyor. Eger BIOS imajini bana sifrelenmemis sekilde bulabilirsen mod sitelerinden falan bakabilirim neler yapilabilecegine.
Bu arada eger Intel ME surucun kuruluysa BIOS imajini dump etmeyi de deneyebiliriz. Ama cok umutlu degilim cunku BIOS'unda Intel boot guard olma ihtimali cok yuksek o da BIOS modlama islemini zorlastiran bir etken.
Hocam BIOS imaji değil de exe olarak var oradan guncellemistim BIOS'u ayrıyeten Intel management Engine mi yoksa management Engine Firmware mi? Firmware ise daha dün güncelledik Recep hocamla.
Tamam bu kurulduysa dump alabilirsin.