TRY görünce şaşırdım :D Fiyatı bana da uygun gibi geldi, kullanan varsa daha iyi bilir problemi nedir. Bu markanın pek sağlıklı ürün ürettiğini düşünmüyorum. Kronik vardır illa ki.

Benim bildiğim Excalibur'un g serisi çoğunluk ile anakartsal problemleri ile biliniyor Tongfang IDM'i biraz andırıyor fakat ekranları uyumsuz.

Quanta kasa, Casper ofis laptoplarında da Quanta kullanıyordu sanırım. Avantajı MUX var, dezavantajı 4000 serisi ile gelen bir kasa değil, 3060 ile çıkmış.
G770 ise Clevo.

Quanta.webp

Çünkü GPU W sınırı var, resmen adamlar soğutma yetmez diye Max-P koymamış içine ve sürekli 140W güce sahip kasalar ile aynı fiyata satıldı bu cihaz. RTX 4060'ın fiyatı düşünce bir tık ucuzladı bir de dolarında etkisi ile global markalarda da biraz düşüşler olunca bunu yaptılar diye yorumladım zaten bunlarda elinde kalan parçalar ile bitmeyen stokları bitiriyorlar bence çünkü G870'in yeni serisi gelecekmiş sanırım öyle duydum.

4060'ın furmarkta 140W çektiğini unutmamak lazım sürekli, oyunlarda o kadar çekmeyebilir o yüzden 105W ile alacağınız performans üzücü olmayabilir. Recep abi ne kadar Casper haterı gibi dursa da o Gpu ile fiyat performans dengesi iyi o cihazda. Sadece anakartsal problemler biraz meşhur. Fiyatına göre beklentiniz olması lazım, eğer Yüksek Performans gibi bir modu var o en çok ısındıran mod zira hiçbir limiti yok 105W olması hariç GPU'nun işlemci çıldırıyor o modda. Thermal throttle yiyesiye kadar yol alıyor.

500GB modelinden daha ucuz olması ne iş.
Bu modelin stoğu çok muhtemelen ondan, elinde kalanları satıyorlar. Bu laptopun fiyatı kazıktı bu arada.

Son düzenleme: