casperalmayın

Gelişen
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 6 ay önce Casper Excalibur G870 model bilgisayarımı servisten aldım. Aldıktan sonra oyunlarda oynayamama sorunu başladığını gördüm. Genel olarak "gpu crash" adı altında uyarı alıyor veyahut direkt olarak siyah ekran vererek oyundan atıyor (örneğin Counter-Strike 2). Ocak ayında Casper'dan şüphelenip servise gönderdim, 1 ayın sonunda bana aynı modelin 0 halini gönderdiler fakat sorun hala devam etmekte. Ne denersem deneyeyim sorun aynı. DDU ile driverları sildim geri en güncelini yükledim, olmadı.Windows'u bir daha kurdum, olmadı. Her türlü çözümü denedim fakat bu 6 aylık süreçte hiç bir gelişme kat edemedim. Servise gönder demeyin çünkü daha yeni geldi ve garanti sürecim bitti. Aklınıza bir çözüm geliyor mu? Şimdiden teşekkür ederim. (BF1 oyunundan aldığım hatayı ekten bulabilirsiniz, aynı hatayı EA FC 25 oyununda da aldım. Dediğim gibi CS2'de uyarı vermeden atıyor.)

Dosya Ekleri

• adadsad.webp
    adadsad.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 85
  • Ekran görüntüsü 2025-03-04 213623.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-04 213623.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 89
  • Ekran görüntüsü 2025-03-04 213642.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-04 213642.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 86
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 6 ay önce Casper Excalibur G870 model bilgisayarımı servisten aldım. Aldıktan sonra oyunlarda oynayamama sorunu başladığını gördüm. Genel olarak "gpu crash" adı altında uyarı alıyor veyahut direkt olarak siyah ekran vererek oyundan atıyor (örneğin Counter-Strike 2). Ocak ayında Casper'dan şüphelenip servise gönderdim, 1 ayın sonunda bana aynı modelin 0 halini gönderdiler fakat sorun hala devam etmekte. Ne denersem deneyeyim sorun aynı. DDU ile driverları sildim geri en güncelini yükledim, olmadı.Windows'u bir daha kurdum, olmadı. Her türlü çözümü denedim fakat bu 6 aylık süreçte hiç bir gelişme kat edemedim. Servise gönder demeyin çünkü daha yeni geldi ve garanti sürecim bitti. Aklınıza bir çözüm geliyor mu? Şimdiden teşekkür ederim. (BF1 oyunundan aldığım hatayı ekten bulabilirsiniz, aynı hatayı EA FC 25 oyununda da aldım. Dediğim gibi CS2'de uyarı vermeden atıyor.)
Sorununuz için aşağıdaki adımları denemenizi öneririm:

1. Donanım Kontrolü​

• Isı Kontrolü: GPU'nuzun aşırı ısındığından emin olun. Olumsuz bir durum varsa, bilgisayarı açarak fanları ve havalandırmayı kontrol edin.
  • Bağlantıları Kontrol Et: Eğer mümkünse, bilgisayarın iç bağlantılarını kontrol edin. GPU'nun doğru takılı ve temiz olduğundan emin olun.

2. Güç Yönetimi Ayarları​

• Güç Seçenekleri: Kontrol Paneli üzerinden "Güç Seçenekleri" menüsüne gidin. "Yüksek Performans" modunu seçin.
  • GPU Güç Yönetimi: NVIDIA Kontrol Paneli’ni açın, "Yönetim Ayarları" altında "Güç Yönetimi Modu"nu "En yüksek performans" olarak ayarlayın.

3. BIOS Güncellemesi​

- BIOS'u Güncelleyin: BIOS'unuzun güncel olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse güncelleyin.

4. NVIDIA Denetim Masası​

- Ayarları Kontrol Et: NVIDIA Denetim Masası'ndan "3D Ayarlarını Yönet" kısmına gidin ve oyununuzun bu ayarlarda doğru yapılandırıldığından emin olun.

5. DirectX ve Visual C++ Desteği​

• DirectX Güncellemesi: DirectX'in en güncel sürümünü kurulu olduğundan emin olun.
  • Visual C++ Redistributables: Tüm Visual C++ Redistributables paketlerini güncellemeyi deneyin.

6. Oyun Dosyalarını Kontrol Et​

- Oyun Dosyalarını Doğrula: Steam veya ilgili platformdan oyun dosyalarını doğrulayarak bozulmuş dosyaları tamir edin.

7. Alternatif Sürücüler​

- Eski Sürücüleri Deneyin: En son sürücülerde sorun yaşanıyorsa, birkaç önceki sürüme dönerek durumu test edin.

8. Temiz Kurulum​

- Sürücü Temizle: DDU ile NVIDIA sürücülerinin tamamen kaldırıldığından emin olun ve ardından eski veya farklı bir sürüm yükleyin.

9. Oyun Ayarlarını Düşür​

- Grafik Ayarları: Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Özellikle çözünürlük ve detay seviyelerini azaltın.

Bu adımlar problemi çözmezse, daha fazla detay alarak sorununuzu incelemek gerekebilir. Örneğin, ekran kartı, işlemci veya güç kaynağı gibi bileşenlerin durumunu kontrol etmeniz faydalı olabilir.

tabii ki kurulu

nasıl yapıcağım hakkında bir bilgin var mı? ram ayarları biosta gözükmüyor da
Ekran kartında sorun var ve tahminimce donanımsal bir sorun bu. Yazılımsal ise zaten ucuza çözersin iyi haber ama donanımsal gibi duruyor maalesef, bunu iade edin. Faturası varsa iade alabilirler ürün sıfırsa.

Ürünü alalı 2 yıl oldu maalesef, tek seçenek galiba PC'yi değişmek olacak.

Önce işini iyi bilen, Google yorumları iyi ve güven veren müşterisi devamlı olan, bilgisayar işleri ile uğraşan bir esnaf bulun her şehirde vardır ona bir gösterin. O zaten ekran kartı değişsin istiyor derse o zaman dediğinizi yapabilirsiniz. Yani ben olsam böyle yapardım, siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben söylemek istedim yine de. Bu 3060 olan benim bir arkadaşımda vardı 3060 yerine 4060 taktım diye geziyordu yalan değilse bu kadar çabuk bozuluyorsa bu ekran kartı çok kötüymüş.