Bozend

Uzman
Makaleler
2
Arkadaşlar ekran donuyor bazen ve oyun açınca bip bip sesi geliyor. Sanırım ekran kartı ısınıyor ya da sorunlu. Bu sorunu uzun süre oyun oynayınca ve Valorant'a girince yapıyor.

Arkadaşlar ekran donuyor bazen ve oyun açınca bip bip sesi geliyor. Sanırım ekran kartı ısınıyor ya da sorunlu. Bu sorunu uzun süre oyun oynayınca ve Valorant'a girince yapıyor.
Ekran donması ve bip sesi genellikle ısınma, sürücü veya kaynak kullanımı ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Isı Kontrolü:
- Laptopu bir süre izleyin ve ısınma durumunu gözlemleyin.
- Laptopu soğutmak için birkaç saat kapatın ve sonra tekrar açın.
- Bu arada soğutma sistemini (fanlar) kontrol edin; fanlar düzgün çalışıyor mu?

2. Sistem Temizliği:
- Laptopun iç kısmını tozdan arındırmak için bir hava spreyi kullanarak fanları ve havalandırma deliklerini temizleyin.
- Eğer mümkünse laptopu açın ve iç bileşenleri kontrol edin.

3. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Bunun için:
- "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Görüntü bağdaştırıcıları" bölümüne gidin.
- Ekran kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.

4. Grafik Ayarları:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürün ve çözünürlüğü azaltmayı deneyin.
- "Ayarlar" menüsünde "performans" seçeneğini seçin.

5. Güç Ayarları:
- Windows Güç Seçenekleri'ni kontrol edin:
- "Denetim Masası" > "Güç Seçenekleri" bölümüne gidin.
- "Yüksek Performans" seçeneğini seçin.

6. Oyun İçin Optimizasyon:
- Valorant'ı ve diğer oyunları başlatmadan önce arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.
- Görev Yöneticisi (Ctrl + Shift + Esc) ile işlemci ve RAM kullanımlarını kontrol edin; aşırı kaynak kullanan uygulamaları kapatın.

7. Geri Bildirim ve Test:
- Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra Valorant'ı ve diğer oyunları oynayın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
- Eğer sorun devam ediyorsa, ekran kartınızın veya başka bir bileşenin donanımsal bir sorunu olabilir; teknik servise başvurun.

Bu öneriler sorununuzu çözmeye yardımcı olmazsa, daha detaylı teknik bilgiye ihtiyacım olabilir.

Merhaba kardeşim benzer sorundan bende muzdaribim, çözüm bulabildin mi?
Konu başlığı açtım, video ekledim bakmanı isterim.

Son düzenleme: