Afedersin ama artık telaşlanmayı bırak lütfen senin laptopunda ısınacak tek parça i5 12450H oda kuvvetli bir işlemci olduğundan kaynaklanıyor senin işlemcin sadece bench veya oyuna girdiğinde ısınacak diye bir kaide yok işlemci dediğin arka plandaki uygulamaları ve aklına ne gelirse arka planda kontrol eder yani bilgisayarın beynidir. Ekran kartın sadece grafiği işler ve işlemciye iletir haliyle
ekran kartın senin düşük (girişinde girişi) bir ekran kartı olduğu için neyin telaşına giriyorsun hala anlamlandıramadım. Ya masaüstü kullandın çok fazla oyuncu laptoplarından bir habersin ya da Casper'a hiç güvenin yok forumlardaki yorumlardan dolayı ben sana net söyleyeyim o sıcaklıkları öp başına koy ben 2 yıldır kullanıyorum bende 4060 var ekran kartı istediğin kadar bakım yap ağır oyunlarda %99 kullanımda en düşük 80 derecede kullanabiliyorum çünkü 4060 çok daha kuvvetli 4050'e göre. İ5 12450H'a geleceksem soğutması en iyi laptopta bile 90 derece görme kapasitesi var onun 12 çekirdek işlemci o. Throttle canavarı bir işlemci, her bir çekirdek için 5W çekmeye çalışıyor ve arka planda uygulama açık olmasa bile yapıyor bunu yani oyunda maksimum 4 5 çekirdek kullanacaksa da o hepsini turboya sokuyor throtte yediğinde turbodan birkaç tanesi çıkıyor ve işlemci rahata eriyor. Throtte yediğini arka plandaki uygulamaların geç açılmasından anlarsınız hızlı açılıyorsa (ram yetiyorsa bir de) throttle yok demektir henüz throttle yediğinde de mümkün değil 97 derece görsün görürse çok kısa görür.
RTX 4050'yi ısındırmak başarı ister zaten. Şaka gibi konu, macun+ fan temizliği+ bakım furmarkta benim laptop 80 dereceye sabitledi adam 72 derece kullanıyor hala konu açıyor.
Bir de control center hangi modda onu yazmamışsın testleri yaparken.