Açıkçası aldığınız ürüne alternatif olarak global marka alabiliyorsanız o sizin hatanız Casper seçmenizden dolayı çünkü bu bir risk ama Monster harici başka bir alternatifiniz yoksa zaten Monster ile Casper aynı kulvarda markalar olduğundan başka seçeneğiniz pekte olmuyor. Şahsen ben 4050 laptop alacaktım Asus veya HP veyahut Acer ki Acer'e pek sıcak bakmıyordum sonra pişman oldum baya geliştirmişler kendilerini özellikle nitro 5 serisi ve 16 serisi. Haliyle 4060 diye G870 tercih etmiştim, sürekli global marka tercih etmekten sıkılıp risk almak istedim, evet buradan yazınca gerçek değil gibi geliyor ama gerçekten Casper almak istedim. Normalde eski laptopum Asus'tur ve memnundum 10 yıllık bir cihaz. Şaka gibi bir şey daha yazacağım ama gerçek ben aslında oyun oynamak için almamıştım ama oyun laptopu ve oyun oynamamak absürt olur diye oyunda oynadım. Bence 4060'ı soğutabilecek kapasitede bir cihaz değil ama kesinlikle 4050'ye göre daha fazla performans alıyorum ondan eminim. Ayrıca bilinçli kullanıcıysanız laptopu bağırtmadan kullanmanın değişik yolları da var G870 için bile. Kısacası bilgisayar bilgisi çok önemli, bu yazdığınız sorunların aynısını yaşayan farklı farklı markalar cihazlar gördüm.

1 aydır kullandığım Excalibur G870 laptopu hakkında konusmak istiyorum. Tek kelime ile Rezil bir laptop. Valorant'ta işlemcinin çökmesi, 300 FPS ile başlayıp 25 FPS'ye kadar düşüyor oyunlarda. İlk işim şikayet edip paramı geri almak. Böyle laptoplar almayın, aldırmayın. Aynen kardeşim yerli malı güzel harbi gece gece sinir oldum.

Ofis laptopu bile olamaz bu laptop satıp ya da iade edip su lanet makineden kurtulacağım en kısa sürede
Ayrıca Casper'In ürettiği bir şey yok, kasa Quanta'ya ait, soğutma sistemi ise Acer Aspire ve Acer Nitro v15 ile tamamen aynı. Yani sizin elinize bence sorunlu cihaz gelmiş. Casper'ın hatası var mı ? Var. Örneğin Acer Nitro V15 75W limitli bir GPU'ya sahip ama G870 105W ayrıca aynı soğutmaya sahip Acer Nitro V15 4060 veya 3060 ile üretilmedi sadece 4050 ve 3050 gibi kartlarla geldi. Yani Acer soğutmaya güvenmeyip aynı soğutma sistemine sınırlarla dolu daha düşük seviye gpu tercih etmiş.

Yani soğutma problemleri doğru ama fps drop vs. bunları yaşayıp halen ve fps sabitlemeyi denemeyen veya sıcaklıklara bakmayan bir kullanıcıysanız sorun cihazda değil sizde oluyor. Valorant'ta fps sabitlemesi pek mantıklı değil elbet ve işlemciye yüklenen bir oyun biliyorum ve absürt dereceler de görebilirsiniz bu yüzden de laptopun soğutması alt kısımda olduğundan altını yükselterek kullanmanız gerekiyor yoksa sıcaklıktan çökme ihtimali çok artıyor. Aksi takdirde bir çökme yaşamadım ben Valorant'ta.

Boşta bağırıyor demişsiniz, modları ofise getirir ve prizden çıkarırsanız cihazı 2000 RPM'ye sabitleniyor yani bağırmıyor yaptığınız işe bağlı olarak. Prizde de bağırmıyor ofis modunda ama MUX açıksa bağırır, MUX kapatırsanız bağırmaz kolay kolay özellikle de Google'de 4K video izlemiyorsanız. Prizde nedense bende bir anormal bağırma sezdim, MUX'u kapatınca rahatladı, şarjı fullediğim zaman cihaz kolay kolay bağırmıyor (odanın sıcaklığı bile etkiliyor). Daha ekstra olarak güç seçenekleri ile vs. oynanabilir ama ben ihtiyaç duymadım, ben çökmelerin %90'ı kadarını Windows 11 yüzünden yaşadım, Valorant ise Vanguard sisteminden dolayı masaüstü bilgisayarımı bozmuştu 10 defa üst üste çöktürdü bilgisayarımı. Günümüzde de oyunların optimizasyon sorunlu çıktığını varsayarsam çoğu cihazda anlattığınız sorunlar yaşanabilir.

Ayrıca kasıtlı bir cümle kuruyormuş veya sponsorluk almış gibi konuşacağım biraz ama gerçekten yalan söylemiyorum ben masaüstü bilgisayarıma Valorant kurduğumda yaşadığım çökme ve bazı problemleri G870 ile yaşamadım. Şaka gibi ama gerçek. Forumda da Casper sevmeyenlere saygım sonsuz ama bu tarz konular görürsem direkt oraya gitmeyi de çok seviyorum. Casper övmek istemem ama masaüstüm aynı senin dediğin sorunları yaşadı benim. Tam tersi durum yani çok ilginç. Teknoloji gerçekten şans işi. 🤔

Son düzenleme: