Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bugün, EXPO açtım. 6000 MHz RAM'ler, 4800'de çalışıyordu.

NŞA, EXPO kapalı iken biraz daha hızlı boot ediyor ve BIOS süresi 29-30 saniye arasındaydı.

Şimdi EXPO açtım ve 74.5 Saniyeye çıktı BIOS süresi ve yavaş boot etti. Yarın PC'yi açtığımda hızlanır mı? Hızlanmaz ise ne yapmalıyım?

Şöyle bir konu açmıştım. Sanırım DDR5 sistemde EXPO açıkken normal bir durum. Ben de bir de 4 kanal var. Bilgisayarın açılması yıllar sürüyor. Hızlı açılmasına gerçekten bir ihtiyacınız yoksa EXPO açık kullanın derim. 6000 MHz'den feragat etmeye değmez.

Değil. 06/07/2024 sürümü.

Şöyle bir konu açmıştım. Sanırım DDR5 sistemde EXPO açıkken normal bir durum. Ben de bir de 4 kanal var. Bilgisayarın açılması yıllar sürüyor. Hızlı açılmasına gerçekten bir ihtiyacınız yoksa EXPO açık kullanın derim. 6000 MHz'den feragat etmeye değmez.
Haklısınız. Yarın çok uzun sürerse Memory Context Restore ayarını açmayı denerim.

Bugün, EXPO açtım. 6000 MHz RAM'ler, 4800'de çalışıyordu.

NSA, EXPO kapalı iken biraz daha hızlı boot ediyor ve BIOS süresi 29-30 saniye arasındaydı.

Şimdi EXPO açtım ve 74.5 saniyeye çıktı BIOS süresi ve yavaş boot etti. Yarın PC'yi açtığımda hızlanır mı? Hızlanmaz ise ne yapmalıyım?

Tanıdık bir durum :) ve bilindik olaylar silsilesi :)