PC Uzmanı

Başarılı
Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 2600 verimliliği hakkındaki videoları izliyorum da çok ilginçtir ki Exynos 2600, Snapdragon 8 Elite Gen 5'ten daha fazla pil süresi veriyor.

Çok garibime gitti; ayrıca başka bir videoda S26 aynı telefon ile Snapdragon versiyonunu karşılaştırdılar ve 2 buçuk saat fark çıkıyor. Bence bu 2 buçuk saat çıkması çok absürt ve yalan bir video gibi geliyor.

Samsung işlemciler Samsung cihazlara ve One UI sistemine tam optimize olduğu için Snapdragon işlemcilerden daha uzun pil ömrü sunması gayet normal. Tabii bunların yanı sıra 2600'ün daha mikro, daha gelişmiş bir platformda üretiliyor olması da önemli bir faktör.

Peki aşağıdaki 2. video hakkında ne düşünüyorsunuz hocam o videoda neden S26 snpadragonlu versiyon 2 buçuk saat fazla dayanıyor :D

Üstünden hafif geçtim şimdi.
Ben Exynos 2400 kullanmama dayanarak aradaki farkın sebebini oyun testine bağlıyorum. Exynos'lar oyunlarda berbat şarj tüketip ısınıyor aradaki fark bu yüzden fazla.

Tabletimde 8 gen 2 var ama o daha az ısınıyor PUBG 120FPS'te. Yazın Exynos'la drop yiyordum bir vakitten sonra ama 8 gen 2 de droptan daha çok FPS düşüşü oluyordu kalabalık alanda o da işlemcinin gücünden kaynaklı.

Ben Exynos 2400 kullanmama dayanarak aradaki farkın sebebini oyun testine bağlıyorum. Exynos'lar oyunlarda berbat şarj tüketip ısınıyor aradaki fark bu yüzden fazla.

Tabletimde 8 gen 2 var ama o daha az ısınıyor PUBG 120FPS'te. Yazın Exynos'la drop yiyordum bir vakitten sonra ama 8 gen 2 de droptan daha çok FPS düşüşü oluyordu kalabalık alanda o da işlemcinin gücünden kaynaklı.

Yani 8 gen 2 daha çok FPS düşmesi yapmasına rağmen daha mı stabil kasmadan oynatıyordu Exynos 2400'e göre :D S25FE de bulunan işlemciye iyi diyorlardı ama asfdsadfas o ısınma olayını biliyorum Exynos'ta var tabii ama bu 2600 de çözüldü diyorlar adamlar her şeyini ortaya koyuyor 2600 de baksanıza alüminyum kasaya geri döndüler ısınmasın diye hpb soğutma tasarımını kullandılar bu ilk defa kullanılan bir şey.

Yani 8 gen 2 daha çok FPS düşmesi yapmasına rağmen daha mı stabil kasmadan oynatıyordu Exynos 2400'e göre :D S25FE de bulunan işlemciye iyi diyorlardı ama asfdsadfas o ısınma olayını biliyorum Exynos'ta var tabii ama bu 2600 de çözüldü diyorlar adamlar her şeyini ortaya koyuyor 2600 de baksanıza alüminyum kasaya geri döndüler ısınmasın diye hpb soğutma tasarımını kullandılar bu ilk defa kullanılan bir şey.

Şöyle ki Exynos'la oyunum donuyor ancak 8 gen 2 ile oyun bir an yavaşlıyor 90 FPS'e düşüyor sonra hemen toparlıyor kendini.
Umarım çözmüşlerdir çünkü yazın ekrana dokunulmuyordu oynarken.
Ama dediğim gibi oyun verimliliğinde çok gelişmesi gerekiyor.
S25FE işlemcisi iyi ama insanlar Exynos'u çöp olarak gördüğü için öyle diyorlar yoksa bir Snapdragon değil ama gayet de güzel bir işlemci.

Oyun performansı biraz rahatsız edici olabiliyor.

Tabletinizdeki 8 Gen 2 ile şarj tüketimi nasıl hocam? Bir de hangi modeldi acaba merak ettim.