Eylülde dershaneye başlamak geç mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmetdgxv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 72
  • Etiketler Etiketler
    geç

ahmetdgxv

Uzman
Mezuna kaldım. Dershaneye gitmek istiyorum, temelim çok zayıf; temelimi baştan atmalıyım. Dershaneye mecburen eylül zamanı başlamam lazım. Geç kalır mıyım temel atmak vs. için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok geç değil bence. Şöyle bir durum olabilir; kurumlar müfredata göre derslere başlamış ve birkaç konu ilerlemiş olabilir. Belirli sayıda konuları kendin çalışabilir ya da dershanede birebir etüt/konu anlatımı ile halledebilirsin. Yetişemeyecek kadar geç kalındığını sanmıyorum.

Eğer sıkıntı olmayacaksa öyle yapacağım. Eylül 10-15 civarı başlamayı planlıyorum mecburiyetten.

Hocam öncelikle geç değil, dershaneler zaten ortalama o dönemlerde açılıyor.

Temelinizin çok zayıf olduğunu söylemişsiniz, bende aynı durumdayken dershaneye 2 hafta gittim ve hiçbir şekilde verim alamadım. Çünkü dershanelerin özellikle mezun sınıfları, daha önce bilen öğrenciye tekrar ettirir gibi ders anlatıyor. Temeli olmayan bizler de hiçbir şekilde anlamıyoruz.

Böyle bir durum yaşamamak için şu anda temel atma kamplarıyla temelinizi oturtmanız ve hiç yoksa TYT'de ilk konulara elinizden geldiğince çalışmanız. Şu anda dershaneye başlarsanız hiçbir verim alamayacaksınız.

Hocam yani temel atmak için YouTube'dan Temel atma kamplarını mı izlesem iyi olur?

Hocam yani temel atmak için YouTube'dan Temel atma kamplarını mı izlesem iyi olur?
Elbette. Dershanede size temelden eğitim vermeyecekler.

Alanınız neydi? Alanınızla ilgili yeni bir konu açarsanız çok güzel tavsiyeler vereceklerine eminim.

Elbette. Dershanede size temelden eğitim vermeyecekler.

Alanınız neydi? Alanınızla ilgili yeni bir konu açarsanız çok güzel tavsiyeler vereceklerine eminim.

Meslek lisesi çıkışlıyım. Ders yoğunluğu azdı. Pek alan söyleyemiyorum o yüzden.

Hocam eylüle daha 1 ay var. Temel kampı izlesem 1 ay içerisinde güzelce. Kapabildiğimi kapsam ondan sonra dershane işe yaramaz mı?

Hocam eylüle daha 1 ay var. Temel kampı izlesem 1 ay içerisinde güzelce. Kapabildiğimi kapsam ondan sonra dershane işe yaramaz mı?
Hocam zaten benim önerim de tam olarak bu. Dershaneye gitmek için izleyebileceğiniz en verimli yol bu olur. Temel atma kamplarını zaten en fazla 20 günde bitirirsiniz. Sonrasında en azından çok daha hazır bir şekilde dershaneye başlarsınız.

Bana kalırsa dershaneler ders konusunda gereksiz fakat dershanenin mezun psikolojisini hafiflettiği ve ders çalışmaya zorladığı da inkar edilemez bir gerçek.

Meslek lisesi çıkışlıyım. Ders yoğunluğu azdı. Pek alan söyleyemiyorum o yüzden.
Hocam gitmek istediğiniz bölüm de vardır illa ki. Sınava hangi alandan gireceksiniz? Dershaneye kayıt olurken bunun seçimini yapmış olmanız gerekir zaten, buna göre kayıt yaptırıyorsunuz çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…