Evilpluto

Başarılı
Merhaba RTX4070 almayı düşünüyorum ama çok çeşitlilik var.

Fiyatı artan sıralama yaptığımda Gigabyte ve MSI Ventus modelleri çıktı karşıma, hangisini önerirsiniz?

Konu ekran kartı veya PC olunca olay yıllarca kullanacağınız pahalı bir aygıt oluyor. Ben topladığım bilgisayarı 2 yıldır kullanıyorum muhtemelen birkaç yıl daha kullanacağım. Böyle olunca, F/P önemli de olsa F kısmı göz ardı edilebilir oluyor. Çünkü 5-10 yıl kullanacağın bir aygıt alıyor olabilirsin.

Benim önerim ASUS, her bileşende tek geçiyorum.

Gönül ister ki Strix olsun ama arada 8K var.

Galax'ı da öneririm. Ben de RTX 4060'ın Galax markalı olanını kullanıyorum. Soğutması gayet iyi, kart yük altındayken en fazla 67 dereceyi görüyor. Hem de bu markanın fiyatı hep uygun oluyor. Elbette daha iyi markalar var ama bana göre F/P arıyorsan Galax gayet iyi tercih.

ASUS biraz tuzlu olabilir ancak Ventus modellerini almanızı önermem. Galax tercih edebilirsiniz.

Ventus'u neden önermiyorsunuz ikinci seçenek gigabyte o zaman 20-22 bin bandından yukarı çıkmam

Ventus'u neden önermiyorsunuz ikinci seçenek gigabyte o zaman 20-22 bin bandından yukarı çıkmam
Ventus soğutma problemi olan modeller. RTX 3060 alacak olsanız tamam ucuza bulur alırsınız kartın zaten ısınma gibi bir problemi yok ancak alacağınız kartta durumlar farklı. Gigabyte ile arasında tercih yapacak olsaydım yine Galax tercih ederdim. Gigabyte kullanıcısı varsa eğer daha net bilgi verebilir bu konuda.

Ventus soğutma problemi olan modeller. RTX 3060 alacak olsanız tamam ucuza bulur alırsınız kartın zaten ısınma gibi bir problemi yok ancak alacağınız kartta durumlar farklı. Gigabyte ile arasında tercih yapacak olsaydım yine Galax tercih ederdim. Gigabyte kullanıcısı varsa eğer daha net bilgi verebilir bu konuda.
Gigabyte alırım o zaman teşekkürler en avantajlısı o daha önce gigabyte kullandım memnundum

3 fanlı Gigabyte RTX 4070'in fiyatı, sunmuş olduğu soğutma performansına göre gayet uygun. Galax EX Gamer modelinin de soğutma performansı iyidir. 2 fanlı Galax RTX 4070 modelini kullanıyorum, soğutma performansından memnunum.

Şahsen Galax RTX 4070 EX Gamer modeli, aradaki 2000 TL kadar fiyat farkına ne değer ne değmez, nötr.

Yerinizde olsam, uygun fiyatlı bir model alacak olsam Gigabyte'ın 3 fanlı modeline yönelirdim. Tercih sizin.