Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trucker

Çalışkan
RPM değerlerini düşürmeme rağmen yüksek gürültülü ses gitmedi. Fanlar durduğunda ses gidiyor. Ürünü Hepsiburada üzerinden aldım, iade hakkım devam ediyor. Sizce ürünü iade mi edeyim yoksa fanları kaliteli bir fanla mı değiştireyim?

IMG_4669.webp

WhatsApp Image 2025-09-26 at 19.16.16 (1).webp

Çözüm
Siz pompadaki soket ile CPU fandaki soketi yer değiştirip çalıştırın, yüksek ihtimal pompa CPU fana takıldı, biz devir düşürdüğümüzde pompa yavaşlıyor fanlar %100 çalışıyor.

@trucker
@trucker

Bağlantı ters olmuş, biz fanları kontrol ediyoruz sanarken pompa hızını değiştiriyormuşuz, pompa %100 evet.

Fanların sesi iyi durumdaysa böyle kalsın.
Evet iyi durumda, tamamdır ellemiyorum. Fan sesi gidince ekran kartım Asus Tuf 5070 ti da az-orta ses şiddettinde coil whine olduğunu fark ettim :( Şu anlık oyunlarda özellikle menüdeyken geliyor. Buna yapacak bir şey olmadığını biliyorum. Yeni bir ekran kartı da alsam onda da çıkma olasılığı yüksek değil mi? İlerde artmazsa eğer böyle kullanabilirim. Ne dersiniz?

Evet bobin sesi şans işi, belki yeni alacağınız kartta daha fazla olacak, bilemezsiniz.

Benim kartım yeniyken ilk yüke girdiğinde resmen çığlık atıyordu, zamanla azaldı ve yok oldu.

Evet bobin sesi şans işi, belki yeni alacağınız kartta daha fazla olacak, bilemezsiniz.

Benim kartım yeniyken ilk yüke girdiğinde resmen çığlık atıyordu, zamanla azaldı ve yok oldu.
Benim şu an az geliyor rahatsız olmuyorum. Eğer zamanla artmazsa sorun değil. Forumlarda gördünüz mü hiç zamanla seste artış yaşayanı?