Aslında bazı oyun serilerinin yaratmış olduğu evreni çok ilgi çekici ve güzel buluyorum. Mesela Assassin's Creed ve Watch Dogs oyun evreni beni her zaman içine çekmiş bir evrendir. Yani kastettiğim şey; kağıt üstünde oldukça kaliteli, ilgi çekici ve güzel bir evren yaratmış olmaları. Ne yazıkki kendi yarattıkları evrenleri oyunlara döktükleri zaman berbat işler ortaya çıkartıyorlar. İşte ben buna anlam veremiyorum. Hatta ''berbat'' kelimesi bile hafif kalır bence. Sırf bu yüzden ne kadar merak ediyor olsam da Watch Dogs serisine daha başlayamadım bir türlü çünkü Ubisoft oyunu olduğu için eninde sonunda oyundan sıkılacağımı biliyorum ve başlamışken yarım bırakmak istemiyorum.
Senelerdir oyun sektöründe olan ve gerçekten kağıt üstünde ilgi çekici evrenler yaratabilen böyle bir firma, nasıl oluyor da bir kırıntı tanesi kadar gelişim gösteremez ben hayret ediyorum. Gerçi Assassin's Creed Shadow'dan gördüğüm birkaç oynanış videosu ilgimi çekti ama kendim oynayana kadar yine bir yorumda bulunmak istemiyorum.
Ubisoft oyunları arasında en son Assassin's Creed: Origins oynamıştım ve özellikle en başlarında çağ atladığımı hissetmiştim. Cidden eski Assassin's Creed oyunlarına kıyasla çok daha gelişmiş bir oyun olduğu hissiyatını uyandırmıştı bende ama ilerledikçe farkına varmaya başladım ki aslında kalite ve çeşitlilik bakımından hiçbir şey değiştirilmemiş. Bir dünya dolusu saçma sapan ve hiçbir şeye katkısı olmayan yan içerikler bulunuyordu. Tıpkı diğer Ubisoft oyunlarında olduğu gibi.. Hatta yan görevlerin neredeyse çoğunu yapmadığım gibi ana senaryoyu bitirdikten sonra DLC paketlerini bile oynama gereği duymadım. Aşırı derecede baymıştı oyun beni. Zaten ne zaman bir Assassin's Creed oyunu oynamaya kalksam hep bu şekilde oluyor.