Primal denenebilir bence. Far Cry 4 bence de sıkıcı bir oyun hele de o başlangıcı yok mu?

Hocam başlangıcı rezil, gerçekten o kadar sıkalarak oynadım ki başlangıcını sıktı.

Far Cry oyunları aslında o kadar kötü değil ama oyun mekanikleri oyundaki olaylar falan birbirini çok tekrar ediyor ve sürekli aynı oyunu oynuyormuşsun gibi oluyor bu yüzden insan sıkılabiliyor. Mesela 3'ü oynamadan ilk olarak 4 veya 5 oynasan belki de en güzel o gelecek. Yapay zeka konusunda ise oyunlar harbiden leş diyebilirim.

Far Cry 3'ün yapay zekası rezildi fakat gene de oyun güzeldi.

4'ü saldım, 5. oyun hakkında söyledikleriniz kötü ve forumlarda falan okuduğumda hep rezil oyun denmiş. 5'i de salladım gitti. Biraz zaman geçsin 6. oyuna bir şans vereceğim. Teşekkürler önerileriniz için.

Hocam başlangıcı rezil, gerçekten o kadar sıkalarak oynadım ki başlangıcını sıktı.

Bir de bana sorun hocam yıllar önce Xbox 360 da oynamaya çalıştım. Cihazın yükleme süreleri, sarışın adamın konuşması bizim konuşamamız ve o dönem ingilizceden anlamadığım için ne olduğunu anlayamamam. Sadece o dönem YouTube'daki içeriklerde insanların halat atmasına heves edip girmiştim.

Primal herhalde ilk Ubisoft'dan ön sipariş(120-180 ₺ arası bir şeydi pahalıydı) verdiğim oyundur. Pişman etmişti. Görev sistemi tamamen AC1 benziyor. Önce 2-3 amelelik yap, sonra eski zaman kardeşim karakterler önemsiz ayağına adı sanı belli olmayan bir boss öldür.

Oyunu bitirdikten sonra hayatta kalma modu geldi. Açıkcası tekrar indirdim ama bakasım gelmedi. Oyun başta mızrak, yay vb. fırlatınca keyifli gelse de çok tekrar bağlıyor ve sıkıyor. Karakterin geliştiğini hissedemiyorsun, farklı silah olmadığından da iyice yormaya başlıyor. Bir de galiba en bulanık oyun bu olabilir. Gözümü çok yorduğunu hatırlıyorum.

Oynanacaksa da RP yapıp, hayatta kalma modu ile oynanabilir. Onun dışında keyif alacağınızı sanmıyorum.

2025-01-30_02-14.webp

Far Cry 6 denemedim. Ama Far Cry 5 çok yormuştu. Özellikle 2-3 görev yapınca, seni birileri kovalasın ve garanti yakalan. Sonra yakalanınca kibirli düşman seni tuttuğu kafesten kaç diye avantaj sağlasın falan. İki tane boss'u böyle kesiyorsun. Bunda da hiç görevlere uğraşmamışlar. Far Cry 3 garip tipli bir karakteri koyarsak satar kafasıyla bakmışlar.

Far Cry 3'ten sonra BÜTÜN Ubisoft oyunları bana göre aynıdır. Karizmatik kötü adamla karşılaş, görev al, açık dünyada 23709423709 tane yan görev yap. İğrenç ana hikayeyi bitir. Al sana Ubisoft. Sarmamasına şaşırmadım. Tavsiye etmiyorum Ubisoft oyunlarını. İllaki ben Ubisoft oyunu oynayacağım diyosan, Black Flag oyna.

Far Cry 3'ten sonra BÜTÜN Ubisoft oyunları bana göre aynıdır. Karizmatik kötü adamla karşılaş, görev al, açık dünyada 23709423709 tane yan görev yap. İğrenç ana hikayeyi bitir. Al sana Ubisoft. Sarmamasına şaşırmadım. Tavsiye etmiyorum Ubisoft oyunlarını. İllaki ben Ubisoft oyunu oynayacağım diyorsan, Black Flag oyna.

Evet hocam biraz dediğini gibi öyle, Far Cry 3'te dövme mantığı hoşuma gitmişti, diğer oyunlarda benzer şeyler görünce biraz soğudum.

Evet hocam biraz dediğini gibi öyle, Far Cry 3'te dövme mantığı hoşuma gitmişti, diğer oyunlarda benzer şeyler görünce biraz soğudum.
Tavsiyem, Ubisoft'tan uzak dur. Nefret ederim heriflerden. Ubisoft oyunu oynayacağıma 1200 saat Witcher 3 oynar, boss keserim daha iyi -ki- öyle yaptım.

Far Cry 3'ten sonra BÜTÜN Ubisoft oyunları bana göre aynıdır. Karizmatik kötü adamla karşılaş, görev al, açık dünyada 23709423709 tane yan görev yap. İğrenç ana hikayeyi bitir. Al sana Ubisoft. Sarmamasına şaşırmadım. Tavsiye etmiyorum Ubisoft oyunlarını. İllaki ben Ubisoft oyunu oynayacağım diyosan, Black Flag oyna.
Kesinlikle katılıyorum. Arkadaşın da söylediği gibi sadece Far Cry serisi değil, tüm Ubisoft oyunları birbirlerini tekrar eden nitelikte oluyor genelde ve aşırı derecede insanı bayıyor.
Tavsiyem, Ubisoft'tan uzak dur. Nefret ederim heriflerden. Ubisoft oyunu oynayacağıma 1200 saat Witcher 3 oynar, boss keserim daha iyi -ki- öyle yaptım.
Aslında bazı oyun serilerinin yaratmış olduğu evreni çok ilgi çekici ve güzel buluyorum. Mesela Assassin's Creed ve Watch Dogs oyun evreni beni her zaman içine çekmiş bir evrendir. Yani kastettiğim şey; kağıt üstünde oldukça kaliteli, ilgi çekici ve güzel bir evren yaratmış olmaları. Ne yazıkki kendi yarattıkları evrenleri oyunlara döktükleri zaman berbat işler ortaya çıkartıyorlar. İşte ben buna anlam veremiyorum. Hatta ''berbat'' kelimesi bile hafif kalır bence. Sırf bu yüzden ne kadar merak ediyor olsam da Watch Dogs serisine daha başlayamadım bir türlü çünkü Ubisoft oyunu olduğu için eninde sonunda oyundan sıkılacağımı biliyorum ve başlamışken yarım bırakmak istemiyorum.

Senelerdir oyun sektöründe olan ve gerçekten kağıt üstünde ilgi çekici evrenler yaratabilen böyle bir firma, nasıl oluyor da bir kırıntı tanesi kadar gelişim gösteremez ben hayret ediyorum. Gerçi Assassin's Creed Shadow'dan gördüğüm birkaç oynanış videosu ilgimi çekti ama kendim oynayana kadar yine bir yorumda bulunmak istemiyorum.

Ubisoft oyunları arasında en son Assassin's Creed: Origins oynamıştım ve özellikle en başlarında çağ atladığımı hissetmiştim. Cidden eski Assassin's Creed oyunlarına kıyasla çok daha gelişmiş bir oyun olduğu hissiyatını uyandırmıştı bende ama ilerledikçe farkına varmaya başladım ki aslında kalite ve çeşitlilik bakımından hiçbir şey değiştirilmemiş. Bir dünya dolusu saçma sapan ve hiçbir şeye katkısı olmayan yan içerikler bulunuyordu. Tıpkı diğer Ubisoft oyunlarında olduğu gibi.. Hatta yan görevlerin neredeyse çoğunu yapmadığım gibi ana senaryoyu bitirdikten sonra DLC paketlerini bile oynama gereği duymadım. Aşırı derecede baymıştı oyun beni. Zaten ne zaman bir Assassin's Creed oyunu oynamaya kalksam hep bu şekilde oluyor.

Merhaba, Far Cry 3 acayip sarıyordu, mükemmel bir oyun, bitidim. 4'e başladım 30 veya 40dk oynadım fazla sarmadı açıkçası bıraktım. Siz ne diyorsunuz biraz şans vermeli miyim? Yoksa 5, 6 öneriniz var mı?

Far Cry 4'ü bırakmadan önce oyunu yeniden başlatıp, gizli sonu 15 dakika içinde falan alıp öyle bırakabilirsin. Oyunu bitirmiş sayarsın kendini.

Aslında bazı oyun serilerinin yaratmış olduğu evreni çok ilgi çekici ve güzel buluyorum. Mesela Assassin's Creed ve Watch Dogs oyun evreni beni her zaman içine çekmiş bir evrendir. Yani kastettiğim şey; kağıt üstünde oldukça kaliteli, ilgi çekici ve güzel bir evren yaratmış olmaları. Ne yazıkki kendi yarattıkları evrenleri oyunlara döktükleri zaman berbat işler ortaya çıkartıyorlar. İşte ben buna anlam veremiyorum. Hatta ''berbat'' kelimesi bile hafif kalır bence. Sırf bu yüzden ne kadar merak ediyor olsam da Watch Dogs serisine daha başlayamadım bir türlü çünkü Ubisoft oyunu olduğu için eninde sonunda oyundan sıkılacağımı biliyorum ve başlamışken yarım bırakmak istemiyorum.

Senelerdir oyun sektöründe olan ve gerçekten kağıt üstünde ilgi çekici evrenler yaratabilen böyle bir firma, nasıl oluyor da bir kırıntı tanesi kadar gelişim gösteremez ben hayret ediyorum. Gerçi Assassin's Creed Shadow'dan gördüğüm birkaç oynanış videosu ilgimi çekti ama kendim oynayana kadar yine bir yorumda bulunmak istemiyorum.

Ubisoft oyunları arasında en son Assassin's Creed: Origins oynamıştım ve özellikle en başlarında çağ atladığımı hissetmiştim. Cidden eski Assassin's Creed oyunlarına kıyasla çok daha gelişmiş bir oyun olduğu hissiyatını uyandırmıştı bende ama ilerledikçe farkına varmaya başladım ki aslında kalite ve çeşitlilik bakımından hiçbir şey değiştirilmemiş. Bir dünya dolusu saçma sapan ve hiçbir şeye katkısı olmayan yan içerikler bulunuyordu. Tıpkı diğer Ubisoft oyunlarında olduğu gibi.. Hatta yan görevlerin neredeyse çoğunu yapmadığım gibi ana senaryoyu bitirdikten sonra DLC paketlerini bile oynama gereği duymadım. Aşırı derecede baymıştı oyun beni. Zaten ne zaman bir Assassin's Creed oyunu oynamaya kalksam hep bu şekilde oluyor.
Black Flag'den sonraki AC'ler vasat birer Far Cry 3 kopyası. Watch Dogs ise bana göre GTA çakmasıdır. Oynadım ve beğenmedim. Ara sıra Londra'da gezmek için Watch Dogs Legion'ı açar oynarım. Onun dışında teknolojik ve hackerlık yapabileceğin bi GTA istiyosan, Cyberpunk'a yönel. Evet yoldaki yayaları hackleyemiyosun ama çok fazla hack sunuyo oyun sana.

AC'ler hiç mantıklı değil cidden. Sırf leveli yüksek diye arkadan bıçaklayınca 1000 canlı adama 30 vuruyosam, o saçmadır. Sekiro bu konuda kusursuz mesela. Adamların yaptıkları işler, özensiz ne yazık ki. AC Shadow'dan da pek bi şey beklemeyin.

Black Flag'den sonraki AC'ler vasat birer Far Cry 3 kopyası. Watch Dogs ise bana göre GTA çakmasıdır. Oynadım ve beğenmedim. Ara sıra Londra'da gezmek için Watch Dogs Legion'ı açar oynarım. Onun dışında teknolojik ve hackerlık yapabileceğin bi GTA istiyosan, Cyberpunk'a yönel. Evet yoldaki yayaları hackleyemiyosun ama çok fazla hack sunuyo oyun sana.

AC'ler hiç mantıklı değil cidden. Sırf leveli yüksek diye arkadan bıçaklayınca 1000 canlı adama 30 vuruyosam, o saçmadır. Sekiro bu konuda kusursuz mesela. Adamların yaptıkları işler, özensiz ne yazık ki. AC Shadow'dan da pek bi şey beklemeyin.
Outlaws'ı saymıyorum bile. Hatta öyle bir oyun yapılmamış gibi varsaymaya devam edeceğim uzun bir süre 😁.