ornitorenk

Yetkin
Haftada 4-5 gün ağırlık idmanı yapıyorum ortalama 45 dk sürüyor ve bildiğin kardiyo gibi bayağı terliyorum. Her neyse vücudum zaten halihazırda yağlı fakat yine de spor yaptığım zamanlar bazen fast food yiyorum haftada 1 kere falan. Şimdi bu dönemde ben yine bazen yağlı şeyler yiyorum kalori açığı falan da vermiyorum bulk tarzı gidiyorum biraz. Yediğim bu şeylerin kas büyümesine etkisi olur mu? Atıyorum normalde göbeğime yüzüme gidecek aldığım bu kaloriler spor yaptığım için koluma omzuma vs. mi gider?

İdmanlarına ara vermediğin sürece ve günlük protein alımına dikkat ettiğin sürece kas kaybı yaşamazsın. Sadece yağ oranın artar.

İdmanlarına ara vermediğin sürece ve günlük protein alımına dikkat ettiğin sürece kas kaybı yaşamazsın. Sadece yağ oranın artar.

Hocam soru bu değildi. Yani spor yapıp bulk takılan insanları görüyorum omuzları kolları falan yağlı da olsa büyük. Yani yedikleri Fast Food'un kollara omuzlara gitme durumu mu var? Çünkü kütleli görünmek için kalori alımı gerekiyor. Spor yapmayan bir insanda genelde karın ve yüze gidiyor ya alınan kilolar.

@mr.esat

Son düzenleme:
@ornitorenk Eğer genetik olarak baştan bir farklılığın yoksa (kimi insanlarının bacaklarının gövdeye nazaran kalın olması gibi) bölgesel kilo alımı olayı gerçek değil. Alacağın kütleyi karbonhidrat ve proteinden karşılarsan kasların büyür, yağdan karşılarsan baldırlar, göbek gibi alanlar büyür ancak bu bölgesel kilo alım olayı değildir.

Tükettiğin şeylerin içerisindeki karbonhidratlar vücuduna kütle koymanı sağlarken, proteinler ise hasar görmüş kasların onarılmasında rol oynar. Kasların onarımı, esasen kaslarını geliştiren olaydır.

Bulk yapmaktan bahsetmişsin; bulktayken sonuçta yüksek kalori alımı yaşandığı için büyümek kaçınılmaz olacaktır ancak Türkiye'deki ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğu zaman sağlıklı bulk yapmak pek mümkün değil. Kirli olanı yapmanı da önermem zira güç artışı yaşasan bile zayıflayacağın zaman disiplinli bir kardiyo düzeni oturtman gerekecek. Aldığın kilolaları verirken de ağırlıkların düşecek vs. vs.

Sana naçizane önerim, cheat işini 3 haftaya yükselt. Günlük proteinini al, düzenli sporuna git ve gerisini düşünme.