Rehber Fazeon ATX - 650W

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yusuf7878
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    fazeon
Zamanında almıştım,rasgele seçmiştim bir sorun yaparmı? Bir gece ansızın patlar gibi olayı olur mu? Ve hangi korumaları var bu PSU'nun tam olarak?
Patlama kısmı şasnınıza bağlı. Pek sanmam patlayacağını/bozulacağını. Korumalar belli değil. Elimde supervisor IC'nin fotoğrafı yok malesef.

Patlama kısmı şasnınıza bağlı. Pek sanmam patlayacağını/bozulacağını. Korumalar belli değil. Elimde supervisor IC'nin fotoğrafı yok malesef.
Anladım kral,iyi akşamlar

Bomba değil. Hatta ana kapasitörü o bütçeye göre güzel duruyor.(uF değerini bilemiyorum)
Kral gene selamün aleyküm, uF değeri 390

Kral gene selamünaleyküm, PSU sanırım AIGO EP650 modeli bayağı benzerlik var (aynı 390 uF kullanıyorlar)

Dosya Ekleri

• IMG_20251207_212219_713.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 81
  • Screenshot_20251217-041225.webp
    491,2 KB · Görüntüleme: 61
  • b5f3de8d33be83735ba4249253b64e84.webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Anladım kral, iyi akşamlar

Kral gene selamünaleyküm, uF değeri 390

Kral gene selamünaleyküm, PSU sanırım AIGO EP650 modeli bayağı benzerlik var (aynı 390 uF kullanıyorlar)

Aynı değiller. Dış kasaları bayağı benzesede içi farklı.

@Yusuf7878 hocam benim Pylon 650W PSU 3. yılını doldurdu ve sayısız elektrik kesintisini sadece bir HDD ile zaiyat vererek atlattı. Şimdi bu asker 3. senenin sonunda bile hala güzel bir şekilde çalışıyor ama ben sürekli sistemi güncelliyorum ve şu anda 9060XT-70 almayı düşünüyorum. sizce daha tahmini olarak ne kadar dayanır?

12V hattı hala sağlam duruyor. 9070XT için belki yetmeyebilir (muhtemelen yeter) ama 9060XT'ye her türlü yeter.

12V hattı hala sağlam duruyor. 9070XT için belki yetmeyebilir (muhtemelen yeter) ama 9060XT'ye her türlü yeter.

Hocam merhaba benim elimde fazeon F18 kasa var işlemci Ryzen7 5700 ekran kartı RX9060 XT 16 GB VRAM 16 GB RAM PSU patlaması ekran kartını bozması gibi sorunlarla karşılaşır mıyım acaba maximum LoL Discord OBS chorem kullanıyorum o kadar yük bindirmiyorum kasa linkini de aşağıya koydum yardımcı olursanız çok sevinirim.

O tarz bir durum yaşayacağınızı sanmam. Zaten bu durumlar genelde şansa bağlı oluyor.

@Homixidesynn, Üretici çok yüksek ihtimalle Yijian adında çinli bir üretici. Türkiye dahil birçok ülkeye üretim yapıyorlarmış.

İç yapıları bayağı benzer. Aynı şekilde 12V hattında büyük bir kayıp var. Testlerde 3.3v kanalı ripple'dan dolayı kalıyor. Transient testinde ise 12V kanalı voltajı çok fazla yükselttiği için kalıyor. Ünite çok iyi değil. Bu sebeple muhtemelen C tier'den D tier'e atılabilir.

Tabii birbirlerine çok benzeseler de aynı değiller. Çoğu kısımda farklılıklar mevcut. Yalnızca platform sanki birbirlerinin varyasyonu gibi duruyor. Bunlar varsayım tamamiyle.

Biraz modifiye etmişler gibi,çoğu yerde ekleme yapmışlar veya bileşenleri başka yere taşımışlar ama fazeonun ve Fason Çin malın kullandığı platform yaygın kullanılıyor (1STPLAYER DK PREMIUM PS-600AX,Qdion Black Storm 650 gibi modeller benzer platforma sahip)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…