Rehber Fazeon ATX - 650W

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yusuf7878
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    fazeon
Sağ olun, alabileceğim 2 sistem vardı. Aldığımda 7600x, B650 anakart ve 650w PSU var. Diğer sistem 7500F, A620, MWE V3 850W vardı. Anakart değiştirmekle uğraşmamak için diğerini tercih ettim umarım pişman olmam.

Boşta 12,5v hocam
EDRA ile aynı. Muhtemelen Spike anında ATX dışına çıkacaktır onun gibi. Yani D+'ya düşürmekte doğru yapmışım.

Fazeon 650W değil bu arada. 550W bir güç kaynağı. Ondan dolayı dedim. Etiket hilesiyle 650W diyorlar ama değil.

Hocam elimde High Power Element Smart 750W da var. Mevcut sistemimde kullanıyorum onu da takabilirim de gerek yok gibi...

Hocam test yaptım, spike filan çıkmadı 12,6 ve üstü, direk 12,38v'tan boştaki 12,52v değerine çıkıyor

Hocam test yaptım, spike filan çıkmadı 12,6 ve üstü, direk 12, 38V'tan boştaki 12, 52v değerine çıkıyor

Onu siz göremezsiniz. O osiloskop ve özel test aletleriyle yapılıyor. Normal kullanıcının ölçebileceği veya görebileceği bir şey değil.

Onu siz göremezsiniz. O osiloskop ve özel test aletleriyle yapılıyor. Normal kullanıcının ölçebileceği veya görebileceği bir şey değil.
Hocam spike olabilir doğrudur ama sisteme zarar verebilecek kadar değil,Zarar bilecek bir voltaj olsaydı o zaman OVP çalışırdı, spike olup'ta OVP devreye girmedi ise o zaman psu'da OVP yok demek

Hocam spike olabilir doğrudur ama sisteme zarar verebilecek kadar değil,Zarar bilecek bir voltaj olsaydı o zaman OVP çalışırdı, spike olup'ta OVP devreye girmedi ise o zaman psu'da OVP yok demek
OVP öyle bir durumda pek işe yaramaz. Spike nanosaniyede gelişen bir olay. OVP spike'ın varlığından bile haberdar olmaz muhtemelen. Ki zaten genelde OVP 13.5V'a ayarlı oluyor. ATX standartı bu şekilde. EDRA'da mesela 14.5V'a ayarlanmış:

ATX standartında min 13.5V, max 15.6V ayarlanabiliyor.

Spike ile PSU 12.7V'u görüyor. OVP'nin bayağı aşağısında. Tetiklenemez.

Bu arada sisteme tak diye zarar vermez zaten. Uzun vadede anakart, GPU VRM veyahut güç devrelerinde yıpranma olarak geri döner spike'lar.

Fazeon'da hangi ayarlarında olduğunu bilmiyoruz, belki 13,5V değerinde olabilir, OVP modeline bağlı belki farklı modeldir yada spike o kadar zararlı değil öyle ise o zaman yüksek streste iken PSU'nun kapanması lazım o zaman fazeon için iki seçenek var, ya OVP EDRA'ya göre iyi yada aynı, bide hocam tier liste "untested" seçeneğini eklerseniz daha sağlıklı olur çünkü iki fazeon psu ilgili detaylı test yok 12v kötü olup diğer yerler iyi ise değerlendirme taktiği yanlış olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…