Ben 2-3 gün önce Live USB ile denerken dondu. Tam olarak Firefox’tan SpeedTest.net’i açıp Ethernet’im Windows ile aynı mı diye test edeyim derken dondu. Neden olabilir. USB 3.0 ve Anakartın USB 3.1 yuvasına taktım. Ve sonra CrystalDiskMark ile test ettim ve Okuma hızı 134MB ve Yazma hızı 34MB. Bu hızlardan dolayı donmuş olabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Diğer dağıtımlarda da bu sorun mevcutsa copytoram özelliği bulunan bir live iso kullanıp test edebilirsiniz. O zaman USB'den dolayı olup olmadığını anlarsınız.Ben 2-3 gün önce Live USB ile denerken dondu. Tam olarak Firefox’tan SpeedTest.net’i açıp Ethernet’im Windows ile aynı mı diye test edeyim derken dondu. Neden olabilir. USB 3.0 ve Anakartın USB 3.1 yuvasına taktım. Ve sonra CrystalDiskMark ile test ettim ve Okuma hızı 134MB ve Yazma hızı 34MB. Bu hızlardan dolayı donmuş olabilir mi?
Fedora denedim sırf.Diğer dağıtımlarda da bu sorun mevcutsa copytoram özelliği bulunan bir live iso kullanıp test edebilirsiniz. O zaman USB'den dolayı olup olmadığını anlarsınız.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Başka bir dağıtım denemeden bilemezsiniz. Kimse bunun neden olduğunu kesin olarak söyleyemez buradan. Kendiniz test etmeniz gerekmekte.
Mesela bir dağıtım önerisi verir misiniz?Başka bir dağıtım denemeden bilemezsiniz. Kimse bunun neden olduğunu kesin olarak söyleyemez buradan. Kendiniz test etmeniz gerekmekte.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Herhangi bir dağıtım olur. Debian livecdlerinden veya Endeavouros gibi dağıtımları deneyebilirsiniz.
Debian biraz eski. Fedora tam bana göre aslında hem güncel hem stabil.Herhangi bir dağıtım olur. Debian livecdlerinden veya Endeavouros gibi dağıtımları deneyebilirsiniz.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Donma sorununu live bir ortamda yaşadınız sanırsam? Bunun fedora kaynaklı olup olmadığının tespiti için bunu diyorum. Herhangi bir dağıtımı deneyebilirsiniz live olarak.Debian biraz eski. Fedora tam bana göre aslında hem güncel hem stabil.
Evet Live USB'de dondu.Donma sorununu live bir ortamda yaşadınız sanırsam? Bunun fedora kaynaklı olup olmadığının tespiti için bunu diyorum. Herhangi bir dağıtımı deneyebilirsiniz live olarak.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Tamamdır. Siz bir endeavouros indirip deneyin live olarak. Onda sorun yaşamazsanız fedora kaynaklıdır sorun. Aksi takdirde USB kaynaklıdır.