Takım başarı için tutulmaz. Ama basketbol ve voleybolda her türlü şampiyonluğu elde edebilirken futbol takımının bu durumda olması bizi üzüyor. Taraftar zaten artık başarı veya başarısızlığı takmıyor buna eminim. Doğru düzgün bir lig istiyoruz. Her hafta hakem hatası konuşulsun istemiyoruz. Sahaya futbolcu dövmeye atlayan yüzlerce taraftar istemiyoruz. Sadece futbol izleyip eğlenmek istiyoruz. Bunun sonunda yenmek de var yenilmek de. Son senelerdeki Efes-FB mücadelesi veya Vakıf-Ecza-FB mücadelesi nasılsa, futbolda da böyle bir ortam oluşsun istiyoruz.
İstiyoruz istemesine de, bunu aklına sokan bir akıllı da çıkmıyor senelerdir. Çünkü konu futbol olduğunda millet eğlenceden anlamıyor. Hep bir takımı vatanı gibi savunmalar, başka takımlara ve onun taraftarlarına küfür etmeler, kavgalar, otobüs kurşunlamalar falan. Bu ne lan? Maç mı izliyoruz savaş mı izliyoruz belli değil artık. Bu yüzden futbol takip etmeyi bıraktım. Çünkü Türk futbolu içerisindeki o kitlesel kalitesizlik ve fanatizm havası buram buram hissediliyor.

Kim destekliyor yahu? Ne çevremde ne de sosyal medyada destekleyen göremiyorum ben. Twitter'da birkaç hesap var, onların da paralı troll olduğunu düşünüyorum.

Dostum, sizin görememeniz destekleyenin olmadığı anlamına gelmez. Madem bu kadar rahatsız olunuyor, niçin istifaya davet edemiyorsunuz? Galatasaray taraftarı Burak Elmas'ı koltuğundan nasıl indirdi? Beşiktaş taraftarı Ahmet Nur Çebi'yi koltuğundan nasıl indirdi? Bir siz rahatsız oluyorsunuz ama istifa sesleriniz yok. Ücra olmayan örnekleri verdim, daha nasıl anlatayım? Kaç defa başarısız oldu. Fenerbahçe'de şu an sanki başkan yeni gelmiş gibi hava var, bu başkan 2018 yılında geldi ve şu an 2024 yılındayız. Yıllar içerisinde yaşanan başarısızlıklara rağmen halen koltuğunda oturabiliyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Dostum, sizin görememeniz destekleyenin olmadığı anlamına gelmez. Madem bu kadar rahatsız olunuyor, niçin istifaya davet edemiyorsunuz? Galatasaray taraftarı Burak Elmas'ı koltuğundan nasıl indirdi? Beşiktaş taraftarı Ahmet Nur Çebi'yi koltuğundan nasıl indirdi? Bir siz rahatsız oluyorsunuz ama istifa sesleriniz yok. Ücra olmayan örnekleri verdim, daha nasıl anlatayım? Kaç defa başarısız oldu. Fenerbahçe'de şu an sanki başkan yeni gelmiş gibi hava var, bu başkan 2018 yılında geldi ve şu an 2024 yılındayız. Yıllar içerisinde yaşanan başarısızlıklara rağmen halen koltuğunda oturabiliyor. Umarım anlatabilmişimdir.
İsmi sayesinde. Adam Türkiye'nin en zenginlerinden biri. Aziz Yıldırım'a da son 3 sene katlanıldı. Buna da bi 3 sene daha katlanıyoruz işte. Bizim kulüpte zırt pırt başkan değiştirme alışkanlığı yok. Olsa iyi mi olur du bilemiyorum. Sürekli başkan değiştirmek de iyi değil.

İsmi sayesinde. Adam Türkiye'nin en zenginlerinden biri. Aziz Yıldırım'a da son 3 sene katlanıldı. Buna da bi 3 sene daha katlanıyoruz işte. Bizim kulüpte zırt pırt başkan değiştirme alışkanlığı yok. Olsa iyi mi olurdu bilemiyorum. Sürekli başkan değiştirmek de iyi değil.

Anlıyorum, ancak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımlar büyük camialara sahiptir, küçük takımlar değildir. Ali Koç gibi isimler bu camialardan asla büyük olamaz. 7 sene yerine 2-3 sene gibi süre zarfında devam etseydi, zırt pırt başkan değişimi olmaz deyiminize belki katılırdım. Sorduğum soruma isterseniz kendim cevap vereyim. Benim gördüğüm Fenerbahçe camiası ikiye bölünmüş durumda, bir kesim istemeyeni olduğu gibi bir kesimde isteyeni de fazlasıyla var. Bu yüzden istifa sesleriniz ne az ne yüksek çıkıyor, ortaklaşamıyorsunuz. Türkiye'nin en zengini olsa bile koskoca camiayı kendi keyfiyle yönetebileceği anlamına gelmez. Sebebi bu saydığım takımlar Türkiye'nin ekonomisine az veya çok bir şekilde katkı sağlıyor, yani ekonominin mihenk taşlarıdır. Öyle kolay kolay takımı ligden çekme vs. yapamazdı. Çekilme durumunda iktidar tarafından her ne kadar kötü yönetilsek bile Rekabet Kurumu duruma el atmak zorunda kalırdı. Dediğim gibi Ali Koç ne sizin takımınızın camiasından ne de başka takımın camiasından asla büyük değildir.