Emirhan

Başarılı
Arkadaşlar, binama 1 ay önce fiber altyapı çekildi ve aktif edildi ama evin içine gelen sarı kablonun ucuna konnektör deniliyor sanırım, o takılmadı. Bunu ISS mi gelip takıyor yoksa kendimiz elektrikçi falan mı çağıracağız bunun için? Bu arada başka bir ISS geçişi yaptım, kurulum kaç gün sürer, maksimum 2 gün deniyor ama neredeyse 4 gün oldu, kurulum yapmaya gelen olmadı.

Benim binaya ve daire onune fiber cekildi, fakat apartmana kutu koyulmadi. Sizin binaya kutu koydular mi? Koydularsa fiber cekildikten ne kadar sure sonra koyuldu? Sordugunuz soru icin de; alt yapi TT ise, hangi firma ile fiber basvuru yaptiginizin bir onemi olmaksizin, sonlandirmayi onlar gelip yapiyor diye biliyorum, fakat ne kadar surer bilmiyorum.

Benim binaya ve daire onune fiber cekildi, fakat apartmana kutu koyulmadi. Sizin binaya kutu koydular mi? Koydularsa fiber cekildikten ne kadar sure sonra koyuldu? Sordugunuz soru icin de; alt yapi TT ise, hangi firma ile fiber basvuru yaptiginizin bir onemi olmaksizin, sonlandirmayi onlar gelip yapiyor diye biliyorum, fakat ne kadar surer bilmiyorum.
Kutu var, altyapı aktif görünüyor kontrol ettiğimde ama işte evin içine giren sarı kablonun ucunda aşağıya yüklediğim mavi uç yok.

Dosya Ekleri

• 1737234848500.webp
    1737234848500.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 139
  • 1737234877202.webp
    1737234877202.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 138
  • 1737234920131.webp
    1737234920131.webp
    1,1 KB · Görüntüleme: 137
FTTH dönüşümüne (abone yani daire olarak) girdiğinizde T.Telekom size bir "Fiber Modem" (gerçek tanımı HGW oluyor zira bu cihazın işlevi bir modem olmayıp bir Wi-Fi Router olmasıdır...) ve bir de ONT denilen 2 cihaz getirecektir. Her ikisi de 220Vac ile çalışır. Daireye çekilmiş olan ince (sarı) fiber kablonun ucuna mavi değil ama benzer görseldeki yeş,l bir konektör takılır; bunu da gelen kurulum ekibi yapar. Yeşil konektör ONT'de sonlandırılır (bu açıdan fiber modem aslında ONT'dir). ONT'de bir de RJ-45 Ethernet çıkışı vardır. Bu RJ-45 çıkış ile HGW'deki WAN girişi arasında bir Ethernet Kablo (tercihan Cat.6 tipi) ile bağlantı sağlanır.