GTA 5 benim için zamanında önemliydi ve oynadım ama online RP'lere filan ayıracak zamanım hiç olmadı. Yine de hâlâ aktif bir şekilde oynanan ve hayatları değiştiren bir yapıya sahip. Yalnızca gündem olduğu zamanlarda Half Life oyununun konuşulmasını, her gün oynanmaya devam eden GTA'nın çevrim içi dünyasına kıyasla daha "önemli" ve "heyecan verici" olarak tanımlamazdım. GTA 6 sonrası çevrim içi dünya, Half Life'ın single player hikayesini fazlasıyla aşacaktır. Konu başlığında gördüğüm "fikrimi değiştir" isteğine yorumum bu.
WoW Classic + benim icin en degerlisi. CS2'de bir Operasyon yada Classic +. Half-Life 3'te bu devirde 10/10 falan alir sonra unutulur gider diye dusunuyorum. Gerci eski multiplayer modunu koyarlarsa o is degisir.
Valve sadece zamanında bir devrim yaptı ve gerisini tamamen topluluğa bıraktı, hiçbir şey yapmadı. Zaten Half-Life 3 çıksa bile GTA 6 kadar büyük ve kapsamlı bir oyun olmayacak çünkü yok yani Valve o kadar yüksek bir bütçeli oyun hiçbir zaman yapmadı belki de işine gelmedi. O yüzden Half-Life 3 GTA 6'dan daha önemli ve heyecan verici değil.
Önce sen Half-Life 3 (öyle olmamasına rağmen) neden daha önemli ve heyecan verici olduğunu yaz ki karşıt görüşümüzü sunalım. Bu şekilde gayet havada bir soru olmuş bu.
Valve’ın böyle bir derdi yok ki hocam. Oyunlarının yapımının bu kadar uzun sürmesinin nedeni zaman ve para dertlerinin olmaması. Diğer çoğu büyük oyun firmasının belirli bir bütçesi var, sponsorlarına ve hissedarlarına hesap verebilmek için oyunlarını belirli bir zaman diliminde çıkarmaları ve para kazanmaları gerekiyor. Valve’ın ise steam’den çok büyük bir para akışı var, oyun için sınırsız bütçeleri var ve oyun yapımıyla ilgili hesap vermeleri gereken hissedarları yok. Bu yüzden kafaları rahat.
Valve’ın yıllardır bu kadar rahat takılmasını ve oyunlarının durumunu umursamamalarını buna bağlıyorum. Düşünün adamlar oyun dünyasının en büyük mağazasına sahipler, dünyanın her yanından insan kullanıyor.